Geschiedenis Neptunus '58

In de loop der jaren zijn er verschillende artikelen over de geschiedenis van Neptunus '58 verschenen. Hieronder zijn er een aantal terug te lezen.
Foto's van het oude zwembad de Molenheide zijn hier te vinden.


zwembad3.JPG
Artikel Brabants Dagblad woensdag 24 september 2008:

Met vijftig-uursrace gooi naar record


SCHIJNDEL - Zwem- en waterpolovereniging Neptunus '58 bestaat vijftig jaar. "Eigenlijk al langer", zegt Harrie van Herpen, voorzitter van de evenementencommissie. "Er bestond eigenlijk al een zwemvereniging in Schijndel maar die had geen naam." De vereniging is daarom volgens Van Herpen, mede door dokter Metz, in 1958 hčropgericht.Artikel Schijndels Weekblad juni 2008:

Waterpolo geen sport voor watjes maar beslist niet gemeen

"Vergeleken met voetbal heel onschuldig"

Nee, ze willen er geen kwaad woord over horen. Jan Wels, Daan Hermes en Janny Schellekens, ze zijn het er roerend over eens. Waterpolo mag dan geen sport voor watjes zijn, het is beslist geen gemene sport maar een bijzonder mooie sport en vergeleken met wat er op het voetbalveld gebeurt is het allemaal heel onschuldig.Artikel Schijndels Weekblad mei 2008:

Zwem- en waterpolovereniging bestaat vijftig jaar

Veelzijdigheid troef bij Neptunus '58

In de volksmond heet het nog heel vaak reddend zwemmen maar bij Neptunus weten ze wel beter: zwemmend redden, dat is de juiste benaming voor deze tak van sport waarbij het erom gaat een drenkeling uit het water te kunnen halen.Artikel Schijndels Weekblad 27 maart 2008:

Neptunus '58 in de aanloop naar een daverend feest

De herinneringen en verhalen komen los

Een halve eeuw gaat de Schijndelse zwem- en waterpolovereniging al te water, ooit in een paradijselijk natuurbad, tegenwoordig in een echt zwemparadijs: De Molen Hey. Het feest barst pas los in oktober maar in de aanloop daar naar toe komen de verhalen los en blijkt de herinnering aan de tijd van toen nog springlevend.

Artikel Schijndels Weekblad 15 mei 2008:

Feestelijke Zwemvierdaagse bij jubileum

Zeegod Neptunus duikt zelf op

Het gouden jubileum van Neptunus wordt in oktober een feest voor heel Schijndel, zo is al aangekondigd. En om dat feest tot een groot succes te maken zijn heel wat leden in touw bij de voorbereiding daarvan.Artikel Schijndels Weekblad maart 2008:

Zwem- en waterpolovereniging Neptunus '58 een halve eeuw te water

"We willen een feest voor heel Schijndel"

Net zoals zoveel sportverenigingen kreeg ook de Schijndelse zwemvereniging bij de oprichting in 1958 de naam mee van een god uit de Griekse oudheid. Het werd, uiteraard zou je zeggen, de god van de zee, Neptunus. Die mocht gaan regeren over een uitgestrekte waterplas waar menigeen met heimwee aan zal terugdenken.Artikel Schijndels Weekblad oktober 1998:

Zwem- en waterpolovereniging bestaat veertig jaar

Neptunus '58, een leven lang zwemmen

Al meer dan 25 jaar word in Schijndel de Nationale Zwemvierdaagse gehouden. Dit jaar krijgt dit evenementen een extra feestelijk tintje omdat de organiserende zwem- en waterpolovereniging Neptunus '58 zijn veertigjarig bestaan viert. De vierdaagse valt in een week die bol zal staan van sportieve en feestelijke activiteiten.