Nieuwe leden

Zwem- en waterpolovereniging Neptunus'58 werd in 1958 opgericht en bestaat al ruim 50 jaar. Al die tijd hebben vele leden (kinderen, jeugd en volwassenen) met plezier gezwommen bij deze club. En ook nu biedt Neptunus'58 je volop mogelijkheden om de zwemsport te beoefenen. Zwemmen is bij uitstek een sport die je tot op hoge leeftijd kunt blijven beoefenen. Van 6 tot 100 jaar, iedereen is welkom bij Neptunus'58. We stellen het verenigingsleven voorop, en er worden dan ook verschillende activiteiten georganiseerd. Vroeger werd er in het buitenbad gezwommen, vervolgens in het bad aan de Deken Baekerstraat en sinds 1994 is Zwembad De Molen Hey aan de Avantilaan het thuisbad van Neptunus '58. De leden van Neptunus '58 komen uit Schijndel, Wijbosch, maar ook uit omringende plaatsen zoals Gemonde, Sint-Michielsgestel, Middelrode, Berlicum en Heeswijk-Dinther.

Afdelingen
Neptunus '58 kent verschillende afdelingen, voor jong en oud:

Zwemvaardigheidszwemmen: Wil je na het behalen van het A-diploma verder met zwemmen, maar zie je een van de wedstrijdsporten (synchroonzwemmen, waterpolo of wedstrijdzwemmen) (nog) niet zitten, dan is het zwemvaardigheidzwemmen wellicht iets voor jou! Je leert de beginselen van alle afdelingen van de vereniging: waterpolo, wedstrijdzwemmen, zwemmend redden, synchroonzwemmen en snorkelen. Voor volwassenen is er een aparte groep, om aan je techniek te werken of om diploma's te behalen. Er wordt geoefend voor het Sterrenplan en de zwemvaardigheidsdiploma's. De pakketten die bij ons geoefend kunnen worden zijn: basispakketten, balvaardigheid, synchroonzwemmen, snorkelen en survival.
Trainingen: Er zijn drie groepen die elk éénmaal per week 45 minuten les hebben: woensdag van 17.30 tot 18.15 uur, zaterdag van 16.15 tot 17.00 uur of zaterdag van 17.00 tot 17.45 uur. Op elk tijdsttip zijn er groepen van verschillende niveaus en leeftijden.

Synchroonzwemmen: Met de hele groep tegelijk op muziek zwemmen en leuke figuren maken in het water kan bij het synchroonzwemmen. Je kan diploma's halen, meedoen aan wedstrijden en natuurlijk een show geven. De shows worden gezwommen door één zwemster (solo), twee zwemsters (duet) of door een groep (vanaf drie zwemsters). Tijdens onze show laten ook alle meisjes samen (zo'n dertig zwemsters!) een show zien. We geven ongeveer elke anderhalf jaar een show. Wedstrijden zijn er zo'n zes keer per seizoen. Trainingen: Er wordt getraind op zaterdagmiddag van 14.30 tot 16.15 uur. Verder wordt er ook op donderdagavond getraind. Het tijdstip is afhankelijk van het niveau. Beginners trainen van 17.45 tot 19.00 uur.

Waterpolo: De ballen vliegen je om de oren bij het waterpolo. Er zijn verschillende jeugdteams, en ook bij de dames en heren wordt er op verschillende niveaus gespeeld. De afdeling waterpolo is gevormd met spelers van zowel Neptunus '58 als van Zegenwerp uit Sint-Michielsgestel. Zij komen uit onder de naam SWNZ. Trainingen: Op dinsdag- en donderdagavond wordt er getraind op verschillende tijdstippen, afhankelijk van het team.

Wedstrijdzwemmen: Steeds sneller, een steeds betere techniek en regelmatig een wedstrijd zijn belangrijk voor onze wedstrijdzwemmers. Afstanden van 25 meter tot wel 10 kilometer, in zowel het zwembad als in open water. Trainingen: Er kan drie keer per week worden getraind: op maandag van 18.00 tot 19.00 uur, op woensdag van 18.15 tot 19.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 14.00 uur.

Zwemmend redden: Bij het zwemmend redden kan je in de zomermaanden leren hoe je iemand uit het water kunt redden, als hij of zij zelf niet (meer) kan zwemmen. Hiermee kun je mensenlevens redden. Daarvoor kan je een heleboel reddingsmiddelen gebruiken zoals een reddingsklos, reddingshaak, een stuk touw of een surfplank. Trainingen: op maandag- en woensdagavond, afhankelijk van het niveau.

Masterzwemmen: Voor volwassenen die hun conditie willen verbeteren is er het masterzwemmen. Je zwemt je baantjes volgens vastgestelde schema's. Wanneer er behoefte is aan techniekaanwijzingen, is dit mogelijk. Een kleine groep masters neemt ook deel aan wedstrijden, maar dit is niet verplicht!

In de linkerkolom vindt u bij algemeen meer over de trainingstijden, de contributie en het bestuur. Een korte impressie van de mogelijkheden bij onze vereniging is hier te vinden.

Meer informatie / proeflessen / aanmelden nieuwe leden
Neem contact op met een van de disciplineleiders (zie Algemeen > Bestuur) of stuur ons een mail via neptunus58@zwembond.nl. Nieuwe leden mogen twee gratis proeflessen volgen.
Wilt u/uw kind lid worden, dan kan er een inschrijfformulier ingevuld worden. Deze is te verkrijgen bij de disciplineleiders en is ook hier te downloaden. Het inschrijfformulier dient altijd ingevuld en ondertekend bij de desbetreffende disciplineleider ingeleverd te worden!

Jeugdsportfonds:
Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Alle kinderen moeten kunnen sporten! Meer informatie op www.jeugdsportfonds.nl

Promotiefilm Neptunus '58
Onze voormalige penningmeester, Gerry vd Eerden, heeft voor de Lokale Omroep Schijndel een filmpje van ruim 7 minuten gemaakt over Neptunus '58. Hierin komen de verschillende afbeeldingen aan bod. Bekijk het filmpje hieronder:


N.B. Wil je je lidmaatschap bij Neptunus '58 beëindigen, kijk dan hier voor meer informatie.