Uitslag Speedo 3, 25 januari in Sint-Oedenrode

Zondag 25 januari heeft een erg klein groepje van zes zwemmers meegedaan aan de derde Speedo-wedstrijd van het seizoen.

Macs vd Doelen (10 jaar) zette de toon voor een mooie middag met een mooie tijd op zijn allereerste 200 meter wisselslag. Helaas voor hem had de scheidsrechter besloten dat de 50meter-tussentijden niet geklokt werden, want zijn eerste 50 meter (vlinderslag) was ook goed voor een pr. Hij eindigde als vijfde. Later zwom hij ook nog naar een vijfde plaats de 100 vrij. Hierop verbeterde hij zijn pr met bijna twee seconden.

De één jaar oudere Martijn Eickmans had deze wedstrijd de 100 rug en 400 vrij op het programma. Op de rugslag verpulverde hij zijn persoonlijke record: maar liefst twaalf seconden sneller dan ooit. Deze knappe verbetering leverde hem tevens een zilveren medaille op. Deze middag startte hij ook voor het eerst op de 400 meter vrije slag. Na een mooie race kon hij net niet voorkomen dat hij als vierde eindigde, maar wel wist hij in één race twee persoonlijke records te zwemmen: ook na 200 meter was hij nog niet eerder zo snel.

De vier 12-jarige meiden bij de junioren zwommen de 200 vrij en 200 school. De beste prestatie kwam op naam van Lara vd Ven op de 200 school. Ze ging hard van start, maar wist dit tempo verrassend goed vol te houden. Na 100 meter bleef ze slechts 0.15 boven de limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen, maar verbeterde wel haar pr met 1.6 seconde. Na 200 meter stond de klok stil op 3.19.02: ruim onder de BZK-limiet van 3.23.00! Helaas waren er in de laatste serie nog drie meisjes sneller, waardoor ze net als vierde eindigde. Op de 200 vrij eerder op de middag bleef ze nipt boven haar beste tijd en eindigde ze als 16e. Een vierde plaats was er ook voor Bente van Bergen op de 200 vrij, al was het verschil met het podium hier groter. Desondanks kan ze toch tevreden zijn, want ze scherpte haar pr met drie seconden aan. Ook op de 200 school was er een verbetering, ditmaal van zeven seconden. Ze eindigde als negende. Zoë Hellings zwom op de 200 vrij naar een 12e plaats dankzij een verbetering van bijna een seconde. Op de schoolslag tikte ze als 19e aan, iets boven haar beste tijd. Aniek Pennings deed het omgekeerde: op de vrije slag zwom ze boven haar pr (13e plaats), maar op de schoolslag verbeterde ze zich wel, zij het met het kleinst mogelijke verschil: 0.01 seconde. Ze eindigde als 15e.