Uitslag en verslag jubileum weekend 11-12 oktober

Zaterdag 11 en zondag 12 oktober werd voor de wedstrijdzwemmers een feestweekend georganiseerd ter ere van het 50-jarig bestaan van Neptunus '58.

Zaterdagmiddag werd er begonnen met een jubileum sprintwedstrijd in de Molen Hey. Maar liefst 147 keer dook er een zwemmer van de jarige vereniging het water in. De 50 vlinder leverde een startbewijs voor de Brabantse Sprint Kampioenschappen op voor zowel Anouk van Helvoirt als voor Aniek Pennings. Elke Schellekens zwom op deze afstand een clubrecord en bleef slechts 0.05 boven de limiet. Op de 50 rug bleef Zoë Hellings 0.02 boven de BK Sprint-limiet en diezelfde marge kwam Mark van Dinther tekort op de 50 school. 0.02 was ook de marge die Mark 'over' hield op de 50 vrij om een startbewijs voor de 4 x 50 vrij voor diezelfde kampioenschappen te veroveren. Samen met Roel vd Kleij, Mark Schellekens en Frank Hovenier mag hij in februari aan de start verschijnen van deze sprint-estafete. Het is hiermee de eerste keer dat een heren-ploeg de Brabantse Kampioenschappen haalt.

Na het vrijzwemmen kregen alle leden van de jarige vereniging nog friet en een snack in het horeca-deel van het zwembad en daarna werd naar Heeswijk vertrokken. 29 zwemmers bleven daar overnachten in kampeerboerderij 't Zand en deden daar een bosspel (velen zelfs twee keer), bakten broodjes en marshmellows, genoten van het kampvuur en sliepen vooral erg weinig. Zondagochtend werd alles weer opgeruimd en keerde iedereen terug naar de Molen Hey voor een sportieve en gezellige middag. Eerst werd er een afvalrace gehouden, vervolgens een spellencircuit, met als lekkerste 'spel' pannenkoeken eten en tot slot nog een plankjes-stoelendans. Daarna was er nog tijd om te vrij zwemmen.

Uitslag
Uitslag Neptunus '58 per zwemmer
Uitslag Neptunus '58 per programma

Foto's 11 en 12 oktober


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'