Uitslag limietwedstrijd 21 september in Tilburg

Veertien zwemmers hebben zondag 21 september meegedaan aan de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen: een limietwedstrijd in Tilburg.

Het resultaat was overweldigend: tijdens 38 starts kwam er 22 keer een persoonlijk record op de klokken. Verder zwom Mark van Dinther op alledrie zijn afstanden (50 vlinder, 100 vrij en 100 wissel) binnen de Brabantse limiet. Bo Sluijpers verraste op haar allereerste limietwedstrijd met een startbewijs op de 50 school. Anouk van Helvoirt zwom in een clubrecord binnen de limiet op de 100 vrij. Clubrecords waren er nog voor Bente van Bergen op zowel de 100 wissel als de 50 vrij en voor Anouk op de 100 wissel.

De wedstrijd, met slechts drie deelnemende verenigingen (naast Neptunus '58 de thuisploeg TRB-RES en Nuenen) begon met de 100 wissel. Hierop startte Bo Sluijpers als eerste en zetten meteen de toon voor de rest van de middag. Met een verbetering van maar liefst 12 seconden bleef ze slechts 0.33 seconde boven de Brabantse limiet. Lara vd Ven volgde haar goede voorbeeld en zwom 3,5 seconde sneller dan ooit. Ook zij zit minder dan een seconde van de Brabantse limiet. Anouk van Helvoirt, Anouk van Lokven en Elke Schellekens deden weinig voor elkaar onder. Na een spannende strijd bleek Anouk van Helvoirt de snelste. Dankzij een pr van ruim 2 seconde veroverde ze ook een nieuw clubrecord. Elke zwom een fractie onder haar oude toptijd, terwijl 'de andere Anouk' daar iets boven bleef. Bente van Bergen bleef weliswaar boven haar beste tijd, maar zwom wel een nieuw clubrecord, aangezien ze met ingang van dit seizoen in een hogere leeftijdscategorie zit. Linda Schellekens bleef ongeveer een seconde boven haar beste tijd. Bij de heren zwom Mark van Dinther maar liefst acht seconden sneller dan ooit, en verdiende daarmee tevens een startbewijs voor de Brabantse Kampioenschappen.

De 50 rug kende slechts twee deelnemers van Neptunus '58. Jet vd Bersselaar slaagde erin haar ruim twee jaar oude pr te verbeteren door 0.3 seconde onder haar oude toptijd te zwemmen. Roel vd Kleij zwom meer dan een seconde van zijn snelste tijd af.

Vervolgens kwamen er weer veel zwemmers aan de start voor de 50 vrij. Bij de dames waren er geen persoonlijke records, maar verbeterde Bente wel het clubrecord. Ze won met haar tijd nipt de strijd met Sandra Schellekens, die naast haar zwom. Linda won in diezelfde serie overtuigend, maar haar tijd viel ietwat tegen. Manissa vd Brand bleef slechts enkele honderdsten boven haar beste tijd. Elke en Jet bleven iets verder verwijderd van hun pr's. Bij de jongens zwommen Luuk van Helvoirt en Jeroen van Dinther respectievelijk 0.2 en 1.5 seconden sneller dan ooit.

De verrassing van de middag kwam van Bo. De 11-jarige zwemster mag dit seizoen voor het eerst meedoen aan limietwedstrijden en deed precies wat de bedoeling van dit soort wedstrijden is: limieten behalen! Op de 50 school zwom ze een pr van bijna vier seconden en bleef daarmee 0.05 onder de Brabantse limiet, waardoor ze in februari voor het eerst mee mag doen aan de Brabantse Kampioenschappen. Ook Lara vd Ven benadert de limiet op de ze afstand, dankzij een pr van een halve seconde. Manissa slaagde er niet in haar pr te verbeteren. Jeroen zwom een kwart tel sneller dan ooit, terwijl Roel 0.03 boven zijn beste tijd bleef.

Elke heeft dit seizoen haar zinnen ook gezet op Brabantse limieten, en was in Tilburg goed op weg dankzij een mooi pr van meer dan een halve seconde op de 50 vlinder. Ook Anouk van Lokven, Manissa en Jet waren sneller dan ooit. Ze verbeterden zich met 0.6, 2.1 en 0.6 seconden. Bente bleef boven haar snelste tijd. Mark zwom ook op zijn tweede afstand een dik pr. Door meer dan twee seconden sneller te zijn dan voorheen verzekerde hij zich wederom van een startbewijs voor de Brabantse kampioenschappen.

De laatste afstand was de 100 meter vrij. Anouk van Helvoirt zwom binnen de Brabantse limiet in een nieuw clubrecord. Lara en Bo zwommen persoonlijke records van 0.06 en 1.8 seconden. Linda en Sandra bleven boven hun toptijden. Bij de heren gingen Luuk en Jeroen lange tijd gelijk op, maar in de laatste baan was het toch Luuk die de tweestrijd won. Deze race leverde Jeroen wel een mooi persoonlijk record op. Zijn broer Mark zwom bijna vanzelfsprekend binnen de limiet. Hij was maar liefst 2.2 seconde sneller dan in mei.


Uitslag
Tijden Neptunus '58

Foto's



Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'