Uitslag BZK dag 2, zondag 18 mei in Eindhoven

Zilver Linda Schellekens 200 vrij

Van zaterdag 17 tot en met zondag 25 mei worden, verdeeld over vier dagen, de Brabantse Zomer Kampioenschappen gehouden. De ploeg van Neptunus '58 bestaat uit 13 zwemmers, die in totaal 64 individuele starts en 2 estafettes voor hun rekening nemen. Tijdens de tweede dag startten de tien zwemmers 13 keer.

Dit keer stond als eerste de 50 school op het programma. Anouk van Lokven had zich op het allerlaatste moment gekwalificeerd op deze afstand. Ze eindigde met 42.80 als 34e. Linda Schellekens zwom al eerder binnen de limiet. Omdat er niks op het spel stond (ze stond 14e ingeschreven) probeerde ze een keer extra snel te starten. Helaas pakte dat verkeerd uit en kreeg ze een valse start toebedeeld. Haar tijd zou anders toch niet goed genoeg geweest zijn voor een (50meterbad) pr.

Na de korte afstanden werd de 200 rug gezwommen. Aniek Pennings en Linda kwamen hierop in actie. Voor Aniek de eerste keer dat ze deze afstand in het 50meterbad zwom en pas de derde keer in totaal. Ze deed het keurig en na een flinke eindsprint eindigde ze met 3.16.21 als 8e. Linda zwom een erg vlakke race en kwam de laatste baan nog sterk opzetten, maar helaas kwam ze toch tekort om een bedreiging voor het podium te vormen. Met 2.42.61 (een verbetering van haar 50-meterbad pr uit 2004 met meer dan een halve minuut) werd ze 4e.

Op de 100 vlinder slechts één deelneemster van Neptunus '58: Anouk van Helvoirt. Linda had in Denemarken wel binnen de limiet gezwommen, maar deze wedstrijd viel helaas voor haar buiten de kwalificatieperiode. Ze opende goed en kon dit goed doortrekken in de tweede helft van de race. Met 1.22.86 was ze iets sneller dan een dag eerder met de estafette en werd ze 12e.

Vervolgens het koningsnummer in het zwemmen, de 100 vrij, met vier jongens van Neptunus '58 aan de start. Als eerste Mark van Dinther. Na zijn mooie race in Denemarken waren de verwachtingen hoog gespannen. De 1.06.67 (een keurige tijd voor een 50meterbad!) viel hem toch een beetje tegen., Hij behaalde er de 12e plaats mee. Bij de junioren 4 kwamen Mark Schellekens, die na zijn drukke programma met vier starts het nu rustig aan deed met maar één afstand, en Rick van Hamond in actie. Rick werd 13e en bleef met 1.01.27 slechts 0.07 boven zijn pr (uit het 25meterbad). Mark was na 50 meter nog wel iets sneller, maar hij eindigde als 29e in 1.02.53. Voor beide jongens wel pr's in het lange bad. Bij de jeugd 2 verscheen Roel vd Kleij op het startblok. Hij ging voor een podiumplaats, maar kwam daarvoor toch net te kort. Zijn 57.38 betekende de 5e plaats.

De laatste afstand was de 200 vrij. Bij de junioren 1 was de Schijndelse vereniging weer goed vertegenwoordigd, met drie zwemsters: Bente van Bergen, Aniek en Lara vd Ven. Lara mocht het eerste het water in. Na een keurig vlakke race wist ze ruim twee seconden onder haar persoonlijke record van drie maanden geleden te duiken. Vervolgens mocht Aniek op het startblok voor haar race. Aniek bouwde haar race iets anders op (haar eerste 100 meter ging in 1.26.37, de tweede helft in 1.26.72) maar het leverde haar net geen pr op. Tot slot startte Bente. Na een supersnelle start (reactietijd 0.63) wist ze in een mooie race zo'n 3,5 seconde onder haar snelste tijd ooit te duiken. Lara werd 30e, Aniek 27e en Bente zwom zichzelf de top-10 in met een 7e plaats. Bij de dames verscheen Linda op het startblok voor haar derde afstand van de dag. De nummer 1 van de startlijst was duidelijk favoriet, maar daarachter lag het veld volledig open. De strijd om het zilver en brons werd pas in de laatste meters beslist. Linda eindigde in 2.19.64 zo'n twee seconden onder haar snelste tijd ooit in het lange bad. Ze lag ruim 150 meter op de derde plaats, maar in het laatste deel wist ze toch de nummer twee voorbij te zwemmen en veroverde ze een zilveren medaille.

Uitslagen
Foto's


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'