Uitslag Nederlandse Studenten Kampioenschappen 12 april in Leiden

Zaterdag 12 april werden in Leiden de jaarlijkse Nederlandse Kampioenschappen voor Studenten (HBO of Universiteit) gehouden. Dit keer deden Linda en Sandra Schellekens namens Neptunus '58 hieraan mee.

Het eerste programma was de 4 x 50 meter wisselslag voor dames. Vier Brabantse zwemsters hadden voor deze gelegenheid een team samengesteld met specialisten op elke afstand. Lieke Jager (Nuenen) nam de rugslag voor haar rekening. Susanne vd Linden van DIO (afgelopen zomer winnares van de Brabantbeker open water op de schoolslag, voor Linda) zwom de schoolslag, waarna Neptunus '58-zwemster Linda de vlinderslag zwom. Ze raffelde de twee banen af in een splittijd van 30.3 (pr 31.16). Femke Hendrikx van DZT'62 (NK-deelneemster) sloot af met de vrije slag. Hierna was het wachten op de uitslag, aangezien een Gronings team officieus nagenoeg een zelfde tijd geklokt had. De uitslag bracht de verlossing: een team van de Dolfijn (Amsterdam) was veruit de snelste, maar de vier Brabantse zwemsters hadden de strijd om het zilver gewonnen. Hun tijd was 2.07.29.

Vervolgens zwom Sandra de 50 vrij. Een week eerder zwom ze tijdens de competitie met 31.22 haar tweede tijd ooit (pr is 31.08) en in Leiden liet ze ondanks het 'goede gevoel over de race' 31.89 noteren. Dit betekende een 17e plaats.

Na de estafette zwom Linda de 100 rug. Op deze afstand was ze in het bezit van de reservelimiet voor de Brabantse Zomerkampioenschappen en het doel was dan ook deze om te zetten in een definitief startbewijs. Ze slaagde in deze missie, want met 1.13.80 bleef ze tweetiende onder de limiet. Ze werd met deze tijd 4e.

Tot slot zwommen beide dames nog de 200 meter vrije slag. Sandra kwam niet op gang, en bleef ver boven haar pr. Linda bleef ook boven haar toptijd, en werd voor de tweede keer die middag vierde.


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'