Uitslag open water 17 augustus in Geel

Zondag 17 augustus hebben vier zwemsters meegedaan aan een open water wedstrijd in het Belgische Geel. Voor Sandra Schellekens was het alweer haar derde deelname, Elke en Linda Schellekens en Lisa Smits zwommen voor het eerst een open water wedstrijd in het buitenland.

Sandra, Linda en An Linda en Sandra startten als eersten op de 1 kilometer vrije slag bij de dames seniors A (1984-1989). Linda ging als een speer van start en lag de hele eerste baan alleen op kop. Ze werd gevolgd door de Belgische An Driesen en Sandra. Na het keerpunt kwam An dichter bij Linda en werd het op het einde nog een flink gevecht om de overwinning. Uiteindelijk ging de overwinning naar de Nederlandse, die naar eigen zeggen een 'Phelps-Cavic'-overwinning (Olympische Spelen, finale 100 vlinder, Michael Phelps won met 0.01 verschil) had behaald. Ze liet een tijd van 15.15 klokken, waarbij gezegd moet worden dat iedereen altijd langzaam zwemt in Geel en er flink aan getwijfeld wordt of de baan niet langer dan 500 meter is. Sandra tikte na Linda en An als derde aan in 15.51, met negen seconden voorsprong op de nummer 4.

Elke en Lisa Elke en Lisa zwommen diezelfde afstand, maar dan bij de kadetten (1992-1993). Beiden startten achterin het veld, maar met name Lisa wist zich nog wat naar voren te zwemmen. Lisa viel met haar vierde plaats (16.54) net buiten de prijzen: de nummer 3 was tien seconden sneller. Elke volgde op een 5e plaats in 18.12. De nummers 1 t/m 3 waren alledrie een jaar ouder dan de meiden van Neptunus '58.


Foto's



Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'