Uitslag open water 6 juli in Bodegraven

Zondag 6 juli, een dag na de open water wedstrijd in Oss, hebben Mark en Sandra Schellekens in Bodegraven meegedaan in de strijd voor de open water klassementen.

Sandra startte als eerste. Voor de 5km vrije slag werden alle deelnemers per bus naar de start gebracht, vanaf waar het parcours bestond uit 500 meter heen en vervolgens 4,5kilometer terug zwemmen tot aan de finish. Sandra zwom met 1 uur, 19 minuten en 52.28 seconden de 20e tijd. In de laatste meters wist ze nog een concurrente voorbij te 'sprinten'. Haar eindtijd was haar 2e tijd ooit op deze afstand, alleen twee jaar geleden in het zoute water van Vlissingen was ze iets sneller.

Daarna verscheen Mark aan de start voor de 500 meter schoolslag. Hij lag bij de start aanmerkelijk beter dan een dag eerder en lag al snel vooraan in het veld. Richting de finish lag Mark lange tijd op de 4e plaats, maar moest in de eindsprint toch net toegeven op de twee jaar jongere Remy den Boer (de Warande, Oosterhout). Aangezien de nummer 1 gediskwalificeerd werd (hij tikte niet met twee handen aan), behaalde Mark toch nog de derde plaats. Zijn eindtijd van 7.44.22 was een verbetering van zijn snelste tijd van twee weken geleden met vijf seconden.

Vervolgens zwom Sandra nog de 2 kilometer vrije slag. Hierop eindigde ze als 16e in 32.56.89.

Foto's


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'