Jeugd Sport Stimulerings Middag

Onder het motto Schijndel sport ,jij ook? kunnen de leerlingen van de Schijndelse Basisscholen, de groepen 4, 5, 6 en 7, weer kiezen om kennis te maken met een of meerdere sporten in Schijndel. Ook dit jaar doet Neptunus '58 weer mee.

Zaterdag 20 maart van 15:15 tot 17:30 organiseren wij een zwemsportcircuit van de zwemsporten die je binnen Neptunus '58 kunt beoefenen. Dit zijn het synchroon-, het wedstrijd-, het zwemvaardigheidszwemmen en het zwemmend Redden. Wil je kennismaken met het waterpolo dan kan dat op de dinsdagen 23 en 30 maart telkens van 18:00 tot 19:00.

Het kennismaking project bestaat in 2010 uit twee delen.
- Deel 1 is een kennismaking met het waterpolo. Hiervoor worden voor de deelnemers twee kennismakingslessen georganiseerd en wel op de dinsdagen 23 en 30 maart 2010. Beide lessen zijn in Zwembad De Molen Hey van 18:00 tot 19:00 uur.
- Deel 2 bestaat uit een watersportcircuit. In dit circuit maakt men, in de vorm van een korte training, kennis met het wedstrijd-, synchroon-, zwemvaardigheidszwemmen en het zwemmend redden. Dit circuit wordt gegeven op zaterdag 20 maart van 15:15 tot 17:30 in Zwembad de Molen Hey.

Inschrijven kun je via jouw school, maar let op de inschrijving sluit op 19 januari. Meeodoen aan één van de twee onderdelen kan al voor slechts 2,50 euro!

Verdere informatie via http://www.schijndelsport.nl (nieuws, Sportstimuleringsproject 2010 en klik op 'hier'). Daar kan je ook een informatiefolder bekijken.


Uit de pers:

SCHIJNDEL - Ook dit schooljaar start de Jeugd Sport Stichting Schijndel in samenwerking met de Schijndelse basisscholen en sportverenigingen het sportstimuleringsproject.

Waarom dit project?
Het doel van het project is kinderen te stimuleren te gaan sporten. Gebleken is dat kinderen, die met verschillende sporten kennis hebben gemaakt, veel langer blijven sporten. Verder is het vaak moeilijk voor kinderen uit zoveel sporten te kiezen. In dit project maken kinderen tijdens een minicursus kennis met alle facetten van een bepaalde sport. voor elke cursus wordt een vergoeding van 2,20 gevraagd.

Overzicht sporten
Dit jaar kunnen kinderen uit maar liefst twintig sporten kiezen, onder andere volleybal, badminton, softbal, tafeltennis, korthal, basketbal, taekwon-do, tennis en zwemmen.

Inschrijven
Kinderen die in Schijndel op de basisschool zitten, hebben een folder mee naar huis gekregen. Kinderen die buiten Schijndel op de basisschool zitten of op een of andere manier geen bericht gehad hebben, kunnen rechtstreeks contact opnemen met het secretariaat van de Jeugd-Sport-Stichting-Schijndel in het gemeentehuis. U kan hiervoor terecht hij Toon Boselie of Arno van Alebeek (telefoon 544 08 82 of 544 08 86).