Zondag 22 maart Jeugd Sport Stimuleringsmiddag

Op zondag 22 maart organiseerde onze vereniging samen met Jeugd Sport Stichting Schijndel een zwemsport middag voor kinderen van de basisschool (groep 4 t/m 8). De deelnemers konden tijdens deze middag kennis maken met de verschillende takken van de zwemsport die je bij Neptunus '58 kunt beoefenen (synchroonzwemmen, wedstrijdzwemmen, zwemmend redden en zwemvaardigheid zwemmen). De afdeling waterpolo had hun introductielessen al eerder gegeven.

Ruim 46 kinderen zwommen mee tijdens de zwemsport middag. Ze werden in vier groepen ingedeeld en kregen telkens 25 minuten les. Na twee lessen mochten ze even bijkomen onder het genot van een glaasje drinken en een zakje chips. Daarna kwamen de andere twee lessen aan de beurt.

Bij het wedstrijdzwemmen oefenden we de verschillende zwemslagen. Aan het einde van de les, werd er een echte wedstrijd gehouden. Je zwom 25 m. schoolslag en jouw eigen tijd kwam op het certificaat te staan.
Bij het zwemmend redden leerden we hoe je iemand uit het water kunt redden met een bal of met een reddingsklos. Het zag er heel echt uit.
Bij het zwemvaardigheidzwemmen mochten we van allerlei leuke oefeningen doen met zwemslagen, koprollen, ballen, matten en flexibeams.
Bij het synchroonzwemmen mochten we naar de show kijken van Milly, die een solo zwom. Daarna hebben we zelf op muziek gezwommen, een figuur geoefend en een patroon gemaakt (een ster). Ook keken we naar Adelinde en Melanie die een duet zwommen.


We hebben alleen maar leuke reacties gehoord van de deelnemers en van hun ouders. Een aantal van hen zullen we vast binnenkort mogen verwelkomen als lid van Neptunus '58.