Zwemvierdaagse 2012

Zwemvereniging Neptunus '58 en zwembad de Molen Hey organiseerden van maandag 15 tot en met vrijdag 19 oktober 2012 voor de 38e keer de

Vijf dagen lang werd er door de 315 deelnemers van 5 tot en met 75 jaar dagelijks 250 of 500 meter afgelegd. Na vier dagen zwemmen (er mocht één dag gemist worden) konden de welverdiende medailles in ontvangst genomen worden. 17 kinderen zonder A-diploma deden mee aan de Spettervierdaagse. Hierbij vermaakten zij zich onder begeleiding in het instructiebad en ook zij werden na vier dagen beloond met een prachtige medaille.

Alle zwemmers konden ook deelnemen aan de kleurwedstrijd. Dit werd massaal gedaan, met als gevolg een vrolijk gekleurde hal van het zwembad. Bij de kinderen tot en met 6 jaar oud was de winnaar Pim Heijmans. Tweede werd Vinny van Alebeek en plaats drie was voor Jelke vd Valk. In de leeftijdsgroep 7, 8 en 9 jaar kwam de mooiste kleurplaat van Mirte Vos. Maaike van Boxtel werd tweede en Lotte Voets werd derde. In de oudste categorie (10 jaar en ouder) ging de eerste prijs naar Noa van Asseldonk, die vorig jaar ook al de winnaar was, toen in de categorie 7-8-9 jaar. Irene van Doorn en Jasper van Boxtel werden tweede en derde.

De opbrengst van de sponsoractie van de zwemvierdaagse gaat ook dit jaar naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit fonds biedt een helpende hand aan gezinnen met een ziek of gehandicapt kind. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen in de nabije omgeving van het (psychiatrisch) ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun zieke of gehandicapte kind te kunnen zijn. Met andere projecten zorgt het Kinderfonds ervoor dat zieke of gehandicapte kinderen kunnen sporten en spelen, of met hun ouders op vakantie kunnen gaan. Het welzijn van het kind staat altijd centraal. Voor dit goede doel werd door Chantal Kooper bijna 165 euro opgehaald! Stefanie Kuijpers haalde bijna 10 euro op. Op de balie stond de hele week een huisje waar donaties in achtergelaten konden worden, en ook dat is veelvuldig gedaan. Vrijdagavond bij het discozwemmen werd er met grote regelmaat 20 cent wisselgeld (de entree bij het discozwemmen bedraagt 4,80 euro) aan het Ronald McDonald Kinderfonds gedoneerd. In totaal werd er zo'n 214 euro ingezameld voor het goede doel.

Interesse?
Mocht je de smaak van het zwemmen te pakken hebben gekregen en wellicht lid willen worden van Neptunus '58, dan kan voor meer informatie contact opgenomen worden met Sandra van Eijk: 073-5479535 of kijk rond op deze website.

Foto's