Zwemvierdaagse 2011

Zwemvereniging Neptunus '58 en zwembad de Molen Hey organiseerden van maandag 24 tot en met vrijdag 28 oktober 2011 voor de 37e keer de

Vijf dagen lang werd er door de 301 deelnemers van 5 tot en met 75 jaar dagelijks 250 of 500 meter afgelegd. Na vier dagen zwemmen (er mocht één dag gemist worden) konden de welverdiende medailles in ontvangst genomen worden. 21 kinderen zonder A-diploma deden mee aan de Spettervierdaagse. Hierbij vermaakten zij zich onder begeleiding in het instructiebad en ook zij werden na vier dagen beloond met een prachtige medaille.

Alle zwemmers konden ook deelnemen aan de kleurwedstrijd. Dit werd massaal gedaan, met als gevolg een vrolijk gekleurde hal van het zwembad. Bij de kinderen tot en met 6 jaar oud was de winnares Janna van Pinxteren. Tweede werd Kjell Russens en plaats drie was voor Vinny van Alebeek. In de leeftijdsgroep 7, 8 en 9 jaar kwam de mooiste kleurplaat van Noa van Asseldonk. Nikki Vos werd tweede en Jaimy Ernst werd derde. In de oudste categorie (10 jaar en ouder) ging de eerste prijs naar Rutger Timmer. Sjoerd Barten en Sam van Helvoort werden tweede en derde.

De opbrengst van de sponsoractie van de zwemvierdaagse gaat ook dit jaar naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit fonds biedt een helpende hand aan gezinnen met een ziek of gehandicapt kind. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen in de nabije omgeving van het (psychiatrisch) ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun zieke of gehandicapte kind te kunnen zijn. Met andere projecten zorgt het Kinderfonds ervoor dat zieke of gehandicapte kinderen kunnen sporten en spelen, of met hun ouders op vakantie kunnen gaan. Het welzijn van het kind staat altijd centraal. Voor dit goede doel werd door Chantal Kooper ruim 175 euro opgehaald! In totaal werd er bijna 220 euro ingezameld voor het goede doel.

Interesse?
Mocht je de smaak van het zwemmen te pakken hebben gekregen en wellicht lid willen worden van Neptunus '58, dan kan voor meer informatie contact opgenomen worden met Sandra van Eijk: 073-5479535 of kijk op de website: www.neptunus58.nl

Foto's zwemvierdaagse 2011