Zwemvierdaagse 2010

Van maandag 25 oktober tot en met vrijdag 29 oktober werd door zwem- en waterpolovereniging Neptunus '58 in samenwerking met zwembad de Molen Hey de jaarlijkse zwemvierdaagse georganiseerd.. Het evenement werd alweer voor de 36e gehouden in Schijndel, en voor het eerst in lange tijd was het ook voor publiek weer mogelijk om de zwemvierdaagse te volgen, want de nieuwe tribune was een aantal dagen geopend.

Vijf dagen lang werd er door de 319 deelnemers van 5 tot en met 75 jaar dagelijks 250 of 500 meter afgelegd. Na vier dagen zwemmen (er mocht één dag gemist worden) konden de welverdiende medailles in ontvangst genomen worden. Maar liefst 122 zwemmers namen voor het eerst deel aan de zwemvierdaagse. De dames van Gaal en van Hommel zijn al doorgewinterde zwemvierdaagse-deelneemsters, want zij zwommen al voor de 34e en 36e keer mee. 28 kinderen zonder A-diploma deden mee aan de Spettervierdaagse. Hierbij vermaakten zij zich onder begeleiding in het instructiebad en ook zij werden na vier dagen beloond met een prachtige medaille.

Alle zwemmers konden ook deelnemen aan de kleurwedstrijd. Dit werd massaal gedaan, met als gevolg een vrolijk gekleurde hal van het zwembad. Bij de kinderen tot en met 6 jaar oud was de winnares Famke Voets. Tweede werd Jolijn van Heeswijk en plaats drie was voor Neele vd Broek. In de leeftijdsgroep 7, 8 en 9 jaar kwam de mooiste kleurplaat, in 3D, van Jochem van Dijk. Mette Russens werd tweede en Karin de Crom werd derde. In de oudste categorie (10 jaar en ouder) ging de eerste prijs naar Joyce de Laat. Moon van Asseldonk en Miranda vd Ven werden tweede en derde.

De opbrengst van de sponsoractie van de zwemvierdaagse gaat dit jaar naar het Ronald McDonald Centre in Amsterdam. Dit is een sportcentrum voor kinderen en jongeren met een handicap of chronische ziekte. In dit sportcentrum kunnen ze zwemmen, tennissen, voetballen, klimmen, hardlopen en nog veel meer. Juist voor kinderen met een handicap is sport een goede manier om zich sociaal en fysiek te blijven ontwikkelen. Bij het Centre is een beperking geen beperking meer. Voor dit goede doel is tijdnes de zwemvierdaagse 170 euro opgehaald. Chantal Kooper haalde ruim 67 euro op voor dit sportcentrum.

Foto's van de zwemvierdaagse zijn te vinden via https://picasaweb.google.com/100599755596499028363/2010102529Zwemvierdaagse