Zwemvierdaagse 2009

Van maandag 26 oktober tot en met vrijdag 30 oktober is in zwembad de Molen Hey de jaarlijkse zwemvierdaagse begonnen. Deze werd alweer voor de 35e keer gehouden in Schijndel. Vijf dagen lang werd er door de 302 deelnemers dagelijks 250 of 500 meter afgelegd. 25 kinderen zonder A-diploma deden mee aan de Spettervierdaagse. De jongste spetteraar was pas 8 maanden oud! Susanne Hovenier, jarenlang medewerkster bij de zwemvierdaagse, kwam namelijk samen met haar zoontje Kamil ook mee spetteren. Kamil had over aandacht niet te klagen: de meiden die hielpen bij de Spettervierdaagse waren niet bij hem weg te slaan! Mevrouw van Hommel heeft alle jaren meegedaan met de zwemvierdaagse in Schijndel en werd daarvoor nog even in het zonnetje gezet.

Alle zwemmers konden ook deelnemen aan de kleurwedstrijd. Dit werd massaal gedaan, met als gevolg een vrolijk gekleurde hal van het zwembad. Op vrijdag koos de jury, onder leiding van Marc vd Berg per leeftijdscategorie de mooiste kleurplaten uit. Bij de kinderen tot en met 6 jaar oud was de winnares Fleur van Bernebeek. Tweede werd Thije van Asseldonk en plaats drie was voor Alyssa Kooijmans. Marc was erg onder de indruk van het hartje wat Alyssa op haar kleurplaat geplakt had! In de leeftijdsgroep 7, 8 en 9 jaar kwam de mooiste kleurplaat van Indy Jongman. Anne vd Wetering werd tweede en Jarno Persoon werd derde. Jarno had zijn winkansen vergroot, want hij heeft twee kleurplaten ingeleverd! In de oudste categorie (10 jaar en ouder) ging de eerste prijs naar Chantal Kooper en werd Lieke Jagers tweede. Pim de Crom werd derde. We willen de hele familie de Crom bedanken voor de glitters op hun kleurplaten, want Ronnie heeft dankzij jullie een hele dag met glitters op zijn gezicht rondgelopen!
De nummer 1, 2 en 3 kunnen vanaf maandag 2 november hun prijs ophalen bij de kassa van het zwembad.

Zwemmen is gezellig en gezond. Maar voor kinderen met een handicap is het niet zo vanzelfsprekend om naar een zwembad te gaan, of om samen te sporten en te spelen. Speciaal voor deze kinderen komt in Amsterdam het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit fonds bouwt huizen op loopafstand van een ziekenhuis waardoor ouders dicht bij hun zieke kind kunnen zijn. Zo'n Ronald McDonald huis wordt op die manier een 'thuis ver van huis', waardoor het gezinsleven zo normaal mogelijk door kan gaan. Ook in Schijndel werd tijdens de zwemvierdaagse een sponsoractie gehouden hiervoor. Jessie Bozelie haalde met 20.50 euro het meeste geld op. Het huisje wat bij de kassa stond en waar iedereen een kleine donatie kon geven, bevatte aan het einde van de week dertig euro. In totaal kan er 109.50 euro bijgeschreven worden op de rekening van het Ronald McDonald Kinderfonds

Bedankt!
Dat deze zwemvierdaagse wederom een succes is geworden, is niet alleen te danken aan alle zwemmers en zwemsters die gedurende vier dagen hun banen zwommen, maar ook aan de 30 vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. De organisatie wil daarom iedereen bedanken die de Zwemvierdaagse 2009 mogelijk gemaakt heeft en hoopt iedereen volgend jaar in de herfstvakantie weer terug te zien. Van 18 tot en met 22 oktober (datum onder voorbehoud) zal de 36e zwemvierdaagse gehouden worden.

Foto's Zwemvierdaagse dag 1
Foto's Zwemvierdaagse dag 4


Via het menu vind je meer over de zwemvierdaagse, en over het Ronald McDonald Kinderfonds.