Zwemvierdaagse 2008

Voor de 34e keer werd de zwemvierdaagse georganiseerd in Schijndel. Dit jaar met een extra feestelijk tintje. Zo was er elke dag muziek van Hyperbase en werd de vierdaagse op maandag geopend door Neptunus zelf. Na afloop van de eerste dag van de zwemvierdaagse was er in de hal iemand die van ballonnen de meest prachtige creaties kon maken voor de kinderen. Zo waren er kikkers, bloemen en nog veel meer.

Dit jaar telde de zwemvierdaagse 351 deelnemers dagelijks 250 of 500 meter afgelegd. Negentien kinderen zonder A-diploma deden mee aan de Spettervierdaagse. De heer vd Wijgert uit Heeswijk-Dinther was met zijn 72 jaar de oudste deelnemer aan de Zwemvierdaagse. Mevrouw van Hommel heeft dit jaar alweer voor de 34e keer haar baantjes gezwommen tijdens de Nationale Zwemvierdaagse.
Alle zwemmers konden ook deelnemen aan de kleurwedstrijd. Dit werd massaal gedaan, met als gevolg een vrolijk gekleurde hal van het zwembad. De prijzen gingen naar Simone Smulders, Karin de Crom en Meike Geurts van Kessel in de categorie tot en met 6 jaar. In de leeftijdsgroep 7, 8 en 9 jaar kwamen de mooiste kleurplaten van Anouk Hobbelen, Guus Langenhuijsen en Jochem van Dijk. Bij de categorie 10 jaar en ouder waren er prijzen voor Femke Wouters, Marsha Hellings en Kim Hobbelen.

Zwemmen is gezellig en gezond. Maar voor kinderen met een handicap is het niet zo vanzelfsprekend om naar een zwembad te gaan, of om samen te sporten en te spelen. Speciaal voor deze kinderen komt in Amsterdam het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit fonds bouwt huizen op loopafstand van een ziekenhuis waardoor ouders dicht bij hun zieke kind kunnen zijn. Zo'n Ronald McDonald huis wordt op die manier een 'thuis ver van huis', waardoor het gezinsleven zo normaal mogelijk door kan gaan. Ook in Schijndel werd tijdens de zwemvierdaagse een sponsoractie gehouden hiervoor. Wieneke Prinsen haalde met 34.91 euro het meeste geld op. In totaal kan er 123.41 euro bijgeschreven worden op de rekening van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Foto's:
- Zwemvierdaagse dag 1, maandag
- Zwemvierdaagse dag 2, dinsdag
- Zwemvierdaagse dag 4, donderdag
- Zwemvierdaagse dag 5, vrijdag