Zwemvierdaagse 2007

Van maandag 22 oktober tot en met vrijdag 26 oktober is in zwembad de Molen Hey de jaarlijkse zwemvierdaagse begonnen. Deze werd alweer voor de 33e keer gehouden in Schijndel. Vijf dagen lang werd er door de 242 deelnemers dagelijks 250 of 500 meter afgelegd. Achttien kinderen zonder A-diploma deden mee aan de Spettervierdaagse.

Het echtpaar vd Wijgert uit Heeswijk-Dinther was ook dit jaar de oudste deelnemers aan de Zwemvierdaagse. Mevrouw van Hommel heeft dit jaar alweer voor de 33e keer haar baantjes gezwommen tijdens de Nationale Zwemvierdaagse.

Alle zwemmers konden ook deelnemen aan de kleurwedstrijd. Dit werd massaal gedaan, met als gevolg een vrolijk gekleurde hal van het zwembad. De prijzen gingen naar Indy Jongman, Lisa Geurts van Kessel en Mike van Geffen in de categorie tot en met 6 jaar. In de leeftijdsgroep 7, 8 en 9 jaar kwamen de mooiste kleurplaten van Larissa vd Loop, Lauranne van Dijck en Irma van Rozendaal. Bij de categorie 10 jaar en ouder waren er prijzen voor Lara vd Ven, Devany Lamers en Femke Wouters. Verder krijgen Lisa en Dian Cooijmans een eervolle vermelding voor de schitterende kijkdoos die zij maakten.

Zwemmen is gezellig en gezond. Maar voor kinderen met een handicap is het niet zo vanzelfsprekend om naar een zwembad te gaan, of om samen te sporten en te spelen. Speciaal voor deze kinderen komt in Amsterdam het Ronald McDonald Centre Only Friends, het eerste sport- en spelcentrum voor kinderen met een handicap ter wereld. Ook in Schijndel werd tijdens de zwemvierdaagse een sponsoractie gehouden hiervoor. Linda Schellekens haalde met 65,10 euro het meeste geld op. In totaal kan er 152,70 euro bijgeschreven worden op de rekening van het Ronald McDonald fonds.

Foto's:
Dag 1, maandag 22 oktober 2007
Dag 2, dinsdag 23 oktober 2007
Dag 3, woensdag 24 ktober 2007
Dag 4, donderdag 25 oktober 2007
Dag 5, vrijdag 26 oktober 2007