Informatie zwemvierdaagse

Tijdens de herfstvakantie wordt jaarlijks in zwem- en recreatiecentrum ‘De Molen Hey’ aan de Avantilaan 1 te Schijndel de Nationale Zwemvierdaagse worden georganiseerd. Van maandag tot en met donderdag tussen 17.30 uur en 19.30 uur en op vrijdag tussen 17.00 uur en 18.30 uur kan er gezwommen worden.

Afstand
Deelnemers moeten gedurende vier dagen 250 of 500 meter per dag zwemmen, waarna ze een schitterende medaille ontvangen. De 250 meter mag afgelegd worden door kinderen tot en met 12 jaar en door deelnemers vanaf 40 jaar. De 500 meter dient door de overigen te worden afgelegd.

Inschrijving
De inschrijving is mogelijk voor iedereen die kan zwemmen. Vanaf begin oktober is een inschrijfformulier te verkrijgen bij ‘De Molen Hey’ tijdens de openingsuren.

Spettervierdaagse
Ook dit jaar wordt er weer een Spettervierdaagse georganiseerd. Hieraan kunnen jonge kinderen (vanaf 4 jaar) deelnemen die nog zwemdiploma hebben en waarvan één of meerdere ouders deelnemen aan de Zwemvierdaagse. Onder begeleiding kunnen zij zich vermaken in het instructiebad. Op het einde van de Spettervierdaagse ontvangen ze een speciale Spettervierdaagse-medaille.

Kleurwedstrijd
Voor de kinderen is er verder nog een kleurwedstrijd. De kleurplaten zijn verkrijgbaar bij zwembad de Molen Hey en kunnen daar ook weer ingeleverd worden.

Regels
Om de zwemvierdaagse in goede banen te leiden, heeft de organisatie enkele regels opgesteld. Deze zijn te vinden in de toelichting.

Contactpersoon
Sandra Schellekens - neptunus58@zwembond.nl