Zwemvierdaagse 2023

Schijndelse zwemvierdaagse: het jaarlijkse zwemfeest in De Molen Hey

Maandag 16 oktober ging de 48e Schijndelse zwemvierdaagse van start in Zwembad De Molen Hey. De organisatie van deze week was wederom in handen van Zwem- en waterpolovereniging Neptunus '58 in samenwerking met het zwembad, al jaren een gouden formule. In de zwemvierdaagse-week hebben 343 deelnemers gedurende vier dagen gezwommen en gespetterd. Dit is het hoogste aantal in meer dan tien jaar tijd, en maar liefst 50 zwemmers meer dan vorig jaar! Bijna honderd deelnemers zwommen voor de eerste keer 10 of 20 banen per dag. Opvallend is dat dit jaar vooral een groter aantal al voor de vierde, vijfde of zesde keer meedoet. Mooi om te zien dat zwemmers ieder jaar terugkeren, oplopend tot deelnemers die al dertig of meer keer hebben deelgenomen. De Spettervierdaagse, voor kinderen vanaf 4 jaar zonder zwemdiploma, kende dit jaar 27 jonge zwemfans. Dat zwemmen een sport is die tot op latere leeftijd beoefend kan worden, werd wel aangetoond door het feit dat er ook vier deelnemers waren die de 70 jaar inmiddels gepasseerd zijn. Zwemmen, een sport voor jong en oud! Het overgrote deel kwam zoals altijd uit Schijndel, maar ook zwemmers uit omliggende dorpen zoals Den Dungen, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Heeswijk-Dinther en Berlicum wisten de Schijndelse zwemvierdaagse weer te vinden.

Kleurwedstrijd
Tijdens de zwemvierdaagse is er zoals altijd weer een kleurwedstrijd gehouden. De winnaars zijn: T/m 6 jaar: Ciske van Helvoort, Suus van Hedel en Teun Voorvelt. 7-8-9 jaar: Imke vd Crommert, Jente vd Bosch en Sanne Verhagen. 10 jaar en ouder: Iris vd Meulenhof, Pleun vd Besselaar en Thom Bakker. De winnaars mogen hun prijs ophalen bij de kassa van het zwembad (tijdens de openingstijden van het zwembad).

Neptunus'58
Heb je na de zwemvierdaagse de smaak van het zwemmen te pakken? Maak dan kennis met Neptunus '58 en volg gratis twee proeflessen! Heb jij je zwemdiploma B of C gehaald, dan start je bij Ster- en zwemvaardigheidszwemmen. Daarbij maak je kennis met de diverse takken van de zwemsport. Daarna (of al tijdens het ster- en zwemvaardigheidszwemmen) kan je kiezen voor één van de andere afdelingen: synchroonzwemmen, waterpolo, wedstrijdzwemmen of zwemmend redden. Ook voor volwassenen hebben we aparte groepen bij alle afdelingen. Voor zwemmers van 20 jaar en ouder is er tevens het masterzwemmen: banen zwemmen op je eigen tempo en niveau. Meer informatie is te vinden via www.neptunus58.nl. Aanmelden voor een proefles kan via neptunus58@zwembond.nl.

Foto's en video's
Wil je nog even nagenieten van de zwemvierdaagse? Bekijk dan snel de foto's via de Facebook-pagina van Neptunus '58.

Vragen?
Mail naar neptunus58@zwembond.nl