Zwemvierdaagse 2022

47e Zwemvierdaagse weer ouderwets gezellig

Afgelopen week was het weer tijd voor alweer de 47e Schijndelse Zwemvierdaagse. Deze werd net als altijd georganiseerd door zwem- en waterpolovereniging Neptunus '58 in samenwerking met Zwembad De Molen Hey en kende dit jaar maar liefst bijna 300 deelnemers. In de afgelopen tien jaar waren er alleen in 2016 iets meer zwemfans die deelnamen: toen waren het er exact 300. In totaal waren er 256 zwemmers die, afhankelijk van de leeftijd, dagelijks tien of twintig banen zwommen. Na vier dagen zwemmen kon een medaille in ontvangst genomen worden. Op de vrijdag werd de zwemvierdaagse feestelijk afgesloten met muziek, waarbij er volop gedanst werd.

Waar er vorig jaar een recordaantal deelnemers (zo'n 100 zwemmers) de bronzen medaille behaalde, was er nu een recordaantal wat voor de tweede keer deelnam en dus zilver ontving. Dit aantal was met zestig zwemmers bijna dubbel zo hoog als in de afgelopen jaren! 28 zwemmers behaalden goud en achttien zwemmers deden voor de vierde keer mee en behaalden daarmee 'goud 4'. De medailles liepen zo op tot en met goud 35! De organisatie is blij om te zien dat het evenement een feest voor alle leeftijden is, want de jongste zwemmers zijn pas 4 jaar oud, terwijl ook vele ouders en opa's en oma's deelnamen. Ruim tachtig procent van de deelnemers kwam uit Schijndel, maar ook uit Berlicum, Den Dungen, Gemonde, Heeswijk-Dinther, Liempde, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode wisten zwemmers afgelopen week De Molen Hey te vinden.

Zwemvierdaagse voor het hele gezin
Het banen zwemmen is alleen voor zwemmers die in het bezit zijn van zwemdiploma A. Om ook kinderen die dat diploma nog niet hebben vier dagen mee te kunnen laten doen is de Spettervierdaagse vele jaren geleden in het leven geroepen. Daarbij kunnen kinderen vanaf 4 jaar spetteren in het instructiebad onder begeleiding van vrijwilligers van Neptunus '58 en ontvangen zij ook na vier dagen een prachtige medaille. Dit jaar waren er maar liefst 36 kinderen die hieraan deelnamen en zij spetterden er flink op los!

Kleurwedstrijd
Tijdens de zwemvierdaagse was er uiteraard ook weer een kleurwedstrijd. Er zijn dit jaar meer dan 60 kleurplaten ingeleverd! De winnaars kunnen vanaf maandagavond 31 oktober hun prijs ophalen bij de kassa van het zwembad. T/m 6 jaar: Nikki vd Boogaard, Milan Putmans en Britt Vissers. 7-8-9 jaar: Imke vd Crommert, Noa Neerhof en Nina Smits. 10+: Phyllis vd Heijden, Josť van Helvoort en Annemie Kitslaar

Maarten van der Weijden Foundation
Deelnemers aan de zwem- en spettervierdaagse konden meedoen aan de sponsoractie voor de Maarten van der Weijden Foundation. Met zijn stichting hoopt de Olympisch Kampioen 10 kilometer open water zwemmen het leven van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiŽnten te verbeteren. De opbrengst van de sponsoractie van de Schijndelse zwemvierdaagse gaat naar diverse kankeronderzoeken.

Foto's
Foto's van de zwemvierdaagse zijn te vinden via de Facebook-pagina van Neptunus '58: www.facebook.com/neptunus58/. Vind je zwemmen leuk en wil je meer informatie over Neptunus '58? Kijk dan op www.neptunus58.nl en meld je aan voor een proefles!

Vragen?
Mail naar neptunus58@zwembond.nl