Zwemvierdaagse 2019

Zwemvierdaagse

45e Zwemvierdaagse weer gezellig evenement

Afgelopen week hebben in totaal 223 zwemmers meegedaan aan de 45e Schijndelse Zwemvierdaagse, georganiseerd door zwem- en waterpolovereniging Neptunus '58 en Zwembad De Molen Hey. Daarmee waren er iets meer deelnemers dan vorig jaar aan dit gezellige en sportieve evenement, waarbij zwemmers dagelijks 10 of 20 banen moeten zwemmen. Na vier dagen zwemmen kon een medaille in ontvangst genomen worden. Een derde deel van de zwemmers deed voor de eerste keer mee en behaalde daarmee een bronzen medaille. Dit is fors meer dan de afgelopen jaren. 25 zwemmers behaalden zilver, 24 zwemmers goud en maar liefst 29 zwemmers goud 4 (voor de vierde deelname). De medailles liepen zo op tot en met goud 27 en goud 33. Bijna tachtig procent van de deelnemers kwam uit Schijndel, maar ook uit Berlicum, Den Dungen, Heeswijk-Dinther, Vinkel en zelfs Oss en Eindhoven wisten zwemmers afgelopen week De Molen Hey te vinden.

Zwemvierdaagse voor het hele gezin
Het banen zwemmen is alleen voor zwemmers die in het bezit zijn van zwemdiploma A. Om ook kinderen die dat diploma nog niet hebben vier dagen mee te kunnen laten doen is de Spettervierdaagse vele jaren geleden in het leven geroepen. Daarbij kunnen kinderen vanaf 4 jaar spetteren in het instructiebad onder begeleiding van vrijwilligers van Neptunus '58 en ontvangen zij ook na vier dagen een prachtige medaille. Dit jaar waren er vijftien kinderen die hieraan deelnamen en zij spetterden er flink op los!

Kleurwedstrijd
Tijdens de zwemvierdaagse was er uiteraard ook weer een kleurwedstrijd. Er zijn dit jaar meer dan 50 kleurplaten ingeleverd! De winnaars kunnen vanaf woensdag hun prijs ophalen bij de kassa van het zwembad. Tot en met 6 jaar: 1. Fera Boeren; 2. Jinn van Wordragen; 3. Simon Hellings. 7-8-9 jaar: 1. Noëlle Pennings; 2. Thijmen Timmermans; 3. Anna Timmermans. 10 jaar en ouder: 1. Feline vd Besselaar; 2. Jorn vd Ven; 3. Sarah vd Zee.

Foto's van de zwemvierdaagse zijn te vinden via de Facebook-pagina van Neptunus '58: www.facebook.com/neptunus58/