Zwemvierdaagse 2017

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 oktober organiseerde de Schijndelse zwem- en waterpolovereniging Neptunus '58 in samenwerking met Zwembad De Molen Hey voor de 43e keer in Schijndel de Zwemvierdaagse.

Het was zeker in het begin van de herfstvakantie prachtig weer en dat zorgde er mede voor dat het aantal deelnemers dit jaar iets lager lag dan vorig jaar. Toch waren er 200 zwemmers die gedurende vier dagen hun banen kwamen zwemmen. Maar liefst 55 zwemmers deden voor de eerste keer mee aan de zwemvierdaagse en werden beloond met een bronzen medaille. Voor 38 zwemmers was er een zilveren medaille vanwege de tweede deelname en 43 zwemmers ontvingen een gouden medaille. De overige deelnemers ontvingen medailles van goud 4 tot en met goud 31.

Een uniek onderdeel in Schijndel is de Spettervierdaagse. Zwemmers zonder zwemdiploma A spetteren er vier dagen lang op los in het instructiebad en ook zij worden daarvoor beloond met een medaille. Zo wordt deelname aan de zwemvierdaagse een uitstapje voor het hele gezin. Dit jaar waren er 22 deelnemers aan de Spettervierdaagse.

De deelnemers kwamen wederom niet alleen uit Schijndel, maar ook zwemmers uit omliggende dorpen zoals Berlicum, Den Dungen, Heeswijk-Dinther, Sint-Michielsgestel en Vinkel wisten Zwembad de Molen Hey ook dit jaar weer te vinden.

Kleurwedstrijd:
De kleurwedstrijd leverde de volgende winnaars op:
Tot en met 6 jaar: 1. Iris vd Meulenhof, 2. Finn vd Oetelaar, 3. Saar van Hedel
7-8-9 jaar: 1. Noëlle Pennings, 2. Sterre vd Meulenhof, 3. Rick Welte
10 jaar en ouder: 1. Lein Franssen, 2. Marit vd Pol, 3. Sven van Uden

Van harte gefeliciteerd! Jullie kunnen je prijs ophalen bij de kassa van het zwembad!

De organisatie wil alle zwemmers en ook alle vrijwilligers hartelijk danken. Dankzij jullie was ook deze zwemvierdaagse weer een feestje.
We zien jullie graag terug tijdens de herfstvakantie 2018, van 15 tot en met 19 oktober!

Foto's en verslagen:
Foto's organisatie
Verslag Lokale Omroep Schijndel
Verslag TV Schijndel (incl. foto's)
Zwemvierdaagse