Zwemvierdaagse 2016

Zwemvereniging Neptunus '58 en Zwembad De Molen Hey organiseerden van maandag 24 tot en met vrijdag 28 oktober voor de 42e keer de Nationale Zwemvierdaagse. Dit jaar hadden zich maar liefst 300 zwemmers ingeschreven, 60 meer dan vorig jaar! 280 deelnemers van 4 tot en met 71 jaar oud zwommen vier dagen lang steeds 10 of 20 banen per dag. Daarnaast spetterden 20 kinderen zonder A-diploma er vier dagen lang op los in het instructiebad van Zwembad De Molen Hey. Alle deelnemers konden na vier dagen een medaille in ontvangst nemen. Voor maar liefst 106 deelnemers was het de eerste keer en zij ontvingen daarom dan ook een bronzen medaille. 53 zwemmers behaalden zilver en 46 zwemmers goud. De deelnemer die het vaakst deelnam aan de zwemvierdaagse deed al voor de dertigste keer mee. Ook dit jaar waren er veel deelnemers uit Schijndel, namelijk 260. Daarnaast waren er zwemmers uit Berlicum, Heeswijk-Dinther, Nistelrode, 's-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vinkel.

Een terugkerend onderdeel tijdens de zwemvierdaagse is altijd de kleurwedstrijd. In de categorie tot en met 6 jaar koos de deskundige jury de volgende prijswinnaars: 1. Finn vd Oetelaar 2. Nikki van Kempen 3. Hanna vd Broek. Bij de deelnemers van 7-8-9 jaar was de top 3: Lente van Wanrooij, Meike vd Pol en Lisa van Zandbeek. De categorie 10 jaar en ouder werd gewonnen door Marit vd Pol, gevolgd door Kimberly Kampers en Lindy Janssen. Daarnaast waren er eervolle vermeldingen voor Nafthalie Friesen en Anja Zweers. Zij kunnen hun prijs ophalen bij de kassa van het zwembad.

Ook dit jaar was er een sponsoractie voor het Ronald McDonald Kinderfonds en kon er na afloop een mooi bedrag overgemaakt worden. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen in de nabije omgeving van het (psychiatrisch) ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun zieke of gehandicapte kind te kunnen zijn.


Zwemvierdaagse