Zwemvierdaagse 2014

Zwemvereniging Neptunus '58 en Zwembad De Molen Hey organiseerden van maandag 20 tot en met vrijdag 24 oktober 2014 voor de 40e keer de

255 deelnemers van 4 tot 72 jaar oud zwommen vier dagen lang steeds 10 of 20 banen per dag. Daarnaast spetterden 18 kinderen zonder A-diploma er vier dagen lang op los in het instructiebad van Zwembad De Molen Hey. Alle 272 deelnemers (exact evenveel als in 2013) konden na vier dagen een medaille in ontvangst nemen. Mevrouw van Hommel was één van die deelnemers. Zij heeft tot nu toe alle edities in Schijndel meegedaan en ontving daarom naast haar medaille goud 40 ook een mooi bloemetje van de organisatie, zwem- en waterpolovereniging Neptunus ‘58. Bijna 100 deelnemers zwommen voor het eerst de zwemvierdaagse en ontvingen dus een bronzen medaille.

Een terugkerend onderdeel tijdens de zwemvierdaagse is altijd de kleurwedstrijd. Dit jaar moesten de kinderen een kijkdoos maken, met uiteraard zwemmen als thema. In de categorie tot en met 6 jaar koos de deskundige jury de volgende prijswinnaars: 1. Jelke Goudsmits, 2. Skip van Geffen en 3. Anouk vd Ekart. Bij de deelnemers van 7-8-9 jaar was de top 3: 1. Bo Markus, 2. Jasmijn Vink en 3. Finn van Hommel. De categorie 10 jaar en ouder werd gewonnen door Tycho de Laat, gevolgd door Jelle Barten en Nikki Vos.

Ook dit jaar was er een sponsoractie voor het Ronald McDonald Kinderfonds en kon er na afloop een mooi bedrag overgemaakt worden. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen in de nabije omgeving van het (psychiatrisch) ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun zieke of gehandicapte kind te kunnen zijn.

Media-aandacht

Vanwege het 40-jarig jubileum van de Zwemvierdaagse in Schijndel was er extra media-aandacht:
- TV Schijndel maakte woensdag een korte impressie: 270 zwemmers tijdens veertigste Zwem4Daagse Schijndel

- De Mooi Schijndel Krant was maandag al aanwezig:


- Fiona Waddell (oud-zwemster van Neptunus '58) was woensdag een mooie sfeerimpressie, welke woensdagavond al op de website van het Brabants Dagblad te bewonderen was: Veertigjarig jubileum Nationale Zwemvierdaagse Schijndel
`
- Donderdag pakte het Brabants Dagblad groots uit met een foto op de voorpagina van editie De Meierij en een artikel:
- Foto's van de organisatie: foto's

Tot volgend jaar!