Zwemkamp 2012

Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juni ging Neptunus '58 weer op kamp. Samen met drie andere zwemverenigingen uit de regio (AquAmigos uit Vlijmen/Drunen, WZV uit Waalwijk en Zegenwerp uit Sint-Michielsgestel) werd genoten op de Eurocamping in Vessem.

Dondag 31 mei werden alle tenten opgebouwd. Helaas werkte het weer niet mee, waardoor iedereen kletsnat thuiskwam. Maar het belangrijkste was: de tenten stonden, het kamp kon beginnen.

Vrijdag kwamen in de vroege avond alle kinderen en begeleiders aan op het terrein en kon gestart worden met het inruimen van de tenten. Daarna werd er een hapje gegeten en werd het kamp officieel geopend op het verzameldveld door de themagroep. Het thema was dit jaar 'Back to the future'. Alle spellen stonden in het thema van een reis door de tijd. De jongeren gingen vervolgens een spel spelen en ook voor de ouderen was er een activiteit. Zij konden gaan volleyballen of voetballen: een ontspannen potje tegen zwemmers van andere clubs, of zelfs met gemixte teams. Terwijl de jongeren zich daarna klaar gingen maken om naar bed te gaan, vertrokken de ouderen naar het nachtspel. Er was een heuse spooktocht uitgezet in de bossen net buiten de camping. Na een wandeling van meer dan een uur kwamen de zwemmers weer terug op de camping. Nadat zij nog een tijdje in de grote eettent hadden gezeten rond de kachel (kamperen mag best ook een beetje luxe zijn) was het ook voor hen tijd om de slaapzak op te zoeken.

Zaterdag was het heerlijk weer. Na het ontbijt (eieren met spek uiteraard) was er weer een spel voor de jongeren en een spel voor de ouderen. Waren de ouderen 's ochtends nog niet zo enthousiast over het feit dat ze zwemkleding aan moesten, halverwege het spel was dat helemaal veranderd en genoot iedereen van spellen met water etcetera in een heerlijk zonnetje. Na de lunch vertrokken de ouderen even naar de kantine om deze in recordtempo om te bouwen voor de disco van 's avonds. Daarna was het tijd voor de vrije middag, die door velen besteed werd in en rondom het zwembad en het springkussen. Daar was ook een vrijwillig middagspel. Vooral de jongste zwemmers maakten indruk door bij het touwklimmen als een speer naar boven te gaan. Vanwege het heerlijke weer werden de tafels en banken naar buiten verplaatst en werd er buiten gegeten. Ook werden de groepsfoto's gemaakt. De zaterdagavond begon voor de jongeren met Ren je rot, gevolgd door de disco. Daarbij uiteraard ook weer de karaoke, met ook zangtalent van Neptunus '58. Aansluitend was er ook voor de ouderen een disco.

Het weer op zondag was totaal het tegenovergestelde van het weer op zaterdag. De regen viel met bakken uit de hemel en overal ontstonden plassen op het veld. Daardoor werden de ochtendspellen naar binnen verplaatst. Voor de jongeren een spellencircuit, voor de ouderen een soort ganzenborden met opdrachten. Na de lunch werden de tassen ingepakt en tenten zo goed mogelijk schoongemaakt. De daarvoor aangewezen 'vrijwilligers' hebben goed hun best gedaan. Tot slot was het afsluitende spel, bingo met opdrachten, ook naar de kantine verplaatst. Rond een uur of 4 kwamen de ouders aan op het terrein en kon iedereen zijn spullen pakken en moe maar voldaan naar huis.

Er zijn weer vele foto's gemaakt tijdens het kamp. Deze zijn te bekijken op https://picasaweb.google.com/zwemkamp2012. De foto's van Sandra, Demi, Esra, Bas, Bernadette en Ronnie staan inmiddels online. Heb je ook foto's die je wil delen met je kampgenoten, neem dan contact op met Sandra.