Zwemkamp 2010

Na drie zonnige dagen is het zwemkamp weer voorbij. Onder tropische omstandigheden hebben 31 zwemmers en twintig begeleiders genoten van een heerlijk weekend. Dit keer niet in Wanroij, maar op een nieuwe camping: Eurocamping in Vessem. Ook deze camping kende een aantal grote velden waar de spelen georganiseerd konden worden. Ook waren er meerdere zwembaden, speeltuintjes, een bos.

Tenten opbouwen en voetbal kijkenOp donderdagavond werd er met een flinke groep ouders en zwemmers de tenten al opgezet. Het was even kijken wat de meest gunstige plekken voor de tenten waren (slaaptenten zoveel mogelijk in de schaduw), en toen kon er gebouwd worden. Vanaf ongeveer half negen kon er ook nog genoten worden van de WK-wedstrijd van het Nederlands elftal.

Een dag later was het dan echt zover, het kamp, wat dit jaar als thema 'GAMES' had, kon beginnen. Omdat de auto's het terrein niet op mochten, werden de deelnemers en hun ouders opgevangen op het parkeerterrein. Daar konden ze hun bagage op een aanhangwagen leggen en terwijl hun spullen naar het terrein werden gebracht, liepen de deelnemers en hun ouders een foto zoektocht om de camping te verkennen. Na de ontvangst en het inruimen van de tenten was het etenstijd. Daarna was het tijd voor de opening op het grote verzamelveld met de vier verenigingen en de themagroep. Vervolgens was er voor de jongeren en ouderen een spel. De ouderen hadden vervolgens ook nog een nachtspel in het bos.

Na een korte nacht werd er op zaterdagochtend weer heerlijk ontbeten met onder andere gebakken eieren met spek (een traditie bij Neptunus '58 op kamp). Zowel de jongeren als de ouderen hadden daarna een spellencircuit. Voor de jongeren rond het zwembad, voor de ouderen op het veld vlakbij het zwembad, maar ook hier werd er flink geknoeid met water, wat totaal geen straf was met de zonnige weersomstandigheden. De spelen voor de ouderen duurden maar iets langer dan een uur, waardoor er naderhand nog voldoende tijd was voor een frisse duik in het zwembad. Na de lunch mocht iedereen doen waar hij of zij zin in had, en velen kozen dan ook voor het zwembad en het springkussen. Na het maken van de verschillende groepsfoto's was het tijd voor het avondeten. De zaterdagavond begon met een wensenshow. Hierbij werden Nika Bozelie en Melanie van Dinther op het podium geroepen omdat ze bijna jarig waren. Zij maakten traktaties voor de zwemmers. Elke Schellekens was in actie te zien als stand-up comedienne. Anouk van Lokven en Aniek Pennings hadden als wens 'crowdsurfen' ingestuurd, en ook hun wens ging in vervulling. Anouk van Os en Isa vd Ven wilden graag een slagroomgevecht, en na een flinke knoeiboel konden ook zij tevreden zijn. "Gelukkig hebben we de foto's nog". Terwijl de ouderen terug naar de tenten gingen om zich klaar te maken voor hun disco, gingen de jongeren meteen door naar de disco. Uiteraard was er ook dit jaar weer een karaoke, waarbij verschillende zwemmers hun zangkunsten lieten horen. Bekende nummers als de Macarena, Hoki Poki en nog veel meer hits kwamen langs. Rond half 10 was het dan afgelopen voor de jongeren en druppelden de oudere zwemmers binnen. Om middernacht was de disco-avond ten einde, en keerde iedereen terug naar de tenten.

Zondagochtend werden de tassen alweer ingepakt en na het ontbijt was het weer tijd voor een spel. De jongeren gingen het bos in, terwijl de ouderen weer een spellencircuit op het verzamelveld hadden. Daar werd er onder andere geblinddoekt gestept, gevoetbald, pingpong gespeeld en nog veel meer. Na friet met een snack was er nog even vrije tijd en toen was het alweer tijd voor het eindspel, waarbij jongeren, ouderen en leiders samen het opnamen tegen teams van de andere verenigingen. Hierbij eindigde Neptunus '58 op een tweede plaats. Na de afsluiting op het verzamelveld keerde iedereen weer moe maar voldaan weer naar huis. Het twaalfde kamp (het warmste en zonnigste kamp tot nu toe) was weer een groot succes!

Foto's Sandra en Ronnie
Foto's Roy
De foto's van Ronnie zijn inmiddels ook toegevoegd.

Kamp 2010