Zwemkamp 2001

Datum: 8 t/m 10 juni
Thema: Jungle en safari


Groepsfoto kamp 2001 Vrijdag 8 juni arriveerden de kinderen alweer voor de derde keer in Wanroij op camping De Bergen. Dit bleek wederom een uitstekende locatie te zijn voor grote groepen.
Met in totaal 90 kinderen en hun begeleiders groeit de Neptunus groep ieder jaar.

Naast Neptunus zijn er nog 4 verenigingen aanwezig, die door middel van leuke spellen het onderling tegen elkaar opnemen De andere verenigingen waren Die Heygrave uit Vlijmen, DEZV uit Drunen, Zegenwerp uit St. Michielsgestel en WZV uit Waalwijk.

Vrijdag is de avond van de diverse nachtspellen en ondanks de kou verliep dit allemaal prima mede dankzij de warme chocolademelk en de soep.

Zaterdag in teken van disco
Op zaterdag is het weer vroeg uit de veren, met na het ontbijt en wakker worden spel en diverse waterspelen. In de middag mogen de kinderen zich dan vrij vermaken, waarbij de meesten de mooiste speeltuin van Nederland bezoeken, die gesitueerd is op de camping. Maar na de warme maaltijd 's avonds gaat een ieder zich soigneren voor wat de meesten het hoogtepunt van het kamp noemen, de discoavond.

Zondag afscheid
Als het dan weer zondag wordt mag iedereen een uurtje langer blijven liggen en dat is ook wel nodig na de vermoeide avond, waarbij de meesten weer flink gedanst hebben.
Na de gekookte eitjes kan iedereen zich weer opmaken voor de laatste spelen. Neptunus wist uiteindelijk derde te worden, maar het meedoen en de gezelligheid waren belangrijker.
Om 16.00 uur was dan ook alles gedaan en kon iedereen, na een weekend van prachtig weer, met een voldaan gevoel huiswaarts keren.

Kookstaf zorgt goed voor de inwendige mens
Ook aan de inwendige mens wordt op dit kamp gedacht. Vrijdagavond is er al soep en warme worst en tegen de nacht is er ook warme chocolademelk met heerlijke tompoezen. Het ontbijt bestaat naast de kaas, vleeswaren, pindakaas, hagelslag, jam, sandwichspread etc. natuurlijk ook uit gebakken ei met spek.

Zaterdagmiddag is er dan een lunch met overheerlijke kalfsragout en de avondmaaltijd de inmiddels beroemde nasi met saté, kroepoek, ei etc. Zondagmiddag kan iedereen dan aan de friet met frikandellen of kroketten.

Zonder de diverse sponsors en medewerking is het niet mogelijk om een dergelijk kamp te organiseren. Daarom willen wij de volgende bedrijven en instellingen hartelijk bedanken.

- Hema bakkerij
- Groenten en fruit van Lankveld
- De Vleeshal
- De Kaaskoning
- Eetkamer Peer Wouters
- Brasserie Jonas /Traitteur Gilbert Bosmans
- Eierhandel Roveco-Lukken
- Jeugd Sport Stichting
- Aardbeienkwekerij Schellekens
- Venmans Koeltechniek
- Eurest bv
- Heinz
- Vloet handelsonderneming
- Uitgeverij van de Wiel
- Havox
- Van Swaay hout
- Scouting Schijndel