Zwemkamp 2016

Van 24 tot en met 26 juni hebben de zwemmers weer genoten van een gezellig zwemkamp, dit jaar met als thema Winter Wonderland. Inclusief kerstboom en een nieuwjaarsparty met vuurwerk!

Helaas viel de opbouw op donderdagavond dit jaar letterlijk in het water. In de stromende regen werd in ieder geval de grote eettent, waar nu eenmaal heel veel helpende handjes voor nodig zijn, opgezet. Daarna werd toch weer koers gezet naar Schijndel, want gezien het slechte weer (onweer, regen, en in de omgeving werden zelfs hagelstenen van 5 centimeter gevonden) zag de leiding het niet zitten om te blijven overnachten. De volgende ochtend vertrok de eerste auto met tentenbouwers al om 7.00 uur naar Vessem, zodat de eerste slaaptent al om 8.00 uur stond! Gelukkig was het veld redelijk droog, en ook viel er geen regen meer, dus bouwen maar! Binnen twee uur hadden Moniek, Ronnie, Rowie, Sandra en Yosca alle tenten staan en kon het versieren beginnen. Aan het einde van de middag kwamen de kinderen aan op het veld en kon er genoten worden van een heerlijke maaltijd van onze chefkoks. Met gevulde magen stonden daarna de eerste spellen op het programma. De oudere jeugd had aansluitend nog een spooktocht.

De volgende ochtend was het na de welbekende eieren met spek tijd voor de ochtendspelen. Helaas was het weer 's middags weer niet best, en dus viel het middagspel in het water. Een aantal bikkels liet zich niet kennen, en sprong ondanks de regen gewoon het zwembad in! Omdat het op de terugweg toch best hard regende, werd even geschuild en werden alvast de dansjes voor de disco (Macarena, HokiPoki, Vliegerlied) geoefend. Een gezellige boel, ondanks de regen. 's Avonds was er weer de disco van DJ Hyperbase en ook dit jaar werd de disco geopend met een fotoshoot. Vanwege het winterse thema werd ook de kerstboom van ons terrein meegenomen naar de disco. Een apart gezicht: de kerstboom in bolderkar over de camping. Leg dat maar eens uit aan de andere campinggasten! In de winter is er ook altijd de jaarwisseling, en dus werd er afgeteld naar het 'nieuwe jaar' (nieuwe dag) en was er daarna vuurwerk. Voor Kathelijne een erg aparte avond, want zij was zondags jarig en heeft voor het eerst kerstliedjes gezongen op haar verjaardag.

Zondagochtend werd direct een begin gemaakt met het inpakken van alle tassen en het opruimen van de tenten, want er zou 's middags weer slecht weer komen. Het ochtendspel kon nog gedaan worden in het zonnetje, maar daarna was het haast maken vanwege het komende noodweer. In verband met de veiligheid had een aantal verenigingen besloten om het kamp vroeger te laten eindigen. Alle zwemmers liepen na de lunch alvast met hun bagage naar de kantine, zodat we droog zouden staan. En iedereen was net op tijd binnen, want het begon flink te hagelen! Helaas kon het middagspel niet meer doorgaan, maar dat houden we te goed voor volgend jaar!

De leiding vond het een heel gezellig kamp en hoopt dat volgend jaar iedereen weer meegaat. Iedereen die op wat voor manier dan ook zijn/haar steentje heeft bijgedragen aan dit weekend: BEDANKT!

De foto's staan online:
- Anouk
- Eveline
- Kathelijne
- Moniek
- Ronnie zaterdag overdag
- Ronnie zaterdag disco sterretjes
- Ronnie zaterdag disco
- Ronnie zondag
- Ronnie groepsfoto's
- Sandra vrijdag
- Sandra zaterdag
- Disco fotoshoot