Zwemkamp 2015

Van 5 tot en met 7 juni ging Neptunus '58 weer op kamp naar de Eurocamping in Vessem. Dit jaar wederom met vijf verenigingen: AquAmigos (Vlijmen/Drunen), De Treffers (Rosmalen) WZV (Waalwijk) en Zegenwerp (Sint-Michielsgestel).

Donderdagavond werd door een grote groep het tentenkamp ingericht. Een deel van de leiding en een deelnemer brachten de nacht door op de camping, zodat ze vrijagochtend al op tijd konden starten met het versieren van het terrein en de opbouw van de disco. Het zou 's middags namelijk ruim dertig graden worden, en dan wil je liever in het zwembad liggen dan druk in de weer zijn. Rond de klok van zessen kwamen de deelnemers van het kamp en konden de tenten ingericht worden. Daarna was het tijd voor het diner, maar helaas verliep het allemaal wat anders. Er was namelijk noodweer voorspeld, met code oranje. Terwijl de wind opstak, was een aantal mensen druk bezig om de eettent dicht te maken. Helaas was de wind toch sterker en werd een deel van het tentzeil de lucht in geblazen. Iedereen werd snel de tent uit gestuurd en ook het eten werd snel in veiligheid gebracht. Daarna was het zaak om de tent weer zo snel mogelijk dicht te krijgen, want er was regen op komst. Met man en macht werd getrokken aan het tentzeil (het spel Simultaan-tentzeilhangen zou met overmacht door Neptunus '58 zijn gewonnen). Daarna kon de kookstaf weer aan de slag met het avondeten. Terwijl de ouderen in de eettent zaten de eten, kregen de jongeren in de kantine/disco hun avondeten. Zij waren namelijk al eerder naar de kantine gebracht. Omdat de spellen die avond niet meer door konden gaan, werd er genoten van een disco onder leiding van discotheek Hyperbase, die gelukkig al een groot deel opgebouwd had. Helaas kon de spooktocht ook niet meer doorgaan, en dus werden de slaapzakken wat vroeger dan normaal opgezocht.

Zaterdagochtend was er weinig meer te merken van het slechte weer, op wat natte stukken op het veld na. Er was zelfs een tent met een zwembad voor de deur! De spellen konden gelukkig ook weer gewoon doorgaan, met voor de jongeren een spellencircuit, georganiseerd door onze eigen spelcommissie: Moniek en Rowie. De ouderen speelden in het bos het Facebook-spel, een soort levend stratego. In de middag was er ruimte voor vrije tijd en was er weer het grote spel voor iedereen, waaraan 12 leden van Neptunus '58 deelnamen. Met een goed gevulde maag kon na het avondeten het optutten voor het grote gala van start gaan. Er was voor iedereen wat wils: make-up, verschillende kleuren gel, tattoo's en nog veel meer. De sterren werden onthaald op een heuse rode (roze) loper waaraan de paparazzi zich verzameld had. Voor de feestzaal betreden werd, werden alle sterren al geïnterviewd. Bij binnenkomst was er een fotoshoot door Rowie Fotografie. Die foto's werden tijdens de disco-avond vertoond op een groot scherm. De disco, wederom verzorgd door discotheek Hyperbase, was weer een groot succes. Verschillende bekende nummers, zoals de Macarena, Hoki Poki en Kabouterdans kwamen voorbij, afgewisseld met de hits van nu. De jongeren bouwden na afloop van hun disco op het eigen veld nog een feestje, want Ron had zijn gitaar meegenomen. Al snel werd er luidkeels (voor zover dat nog ging met de schorre keeltjes) meegezongen. De ouderen sloten hun disco ook voor elf uur al af, want zij hadden nog een spooktocht op het programma. Dat werd nog een wandeling van een uur door het bos, voorzien van allerlei enge momenten, zoals kettingzagen en weervolven.

Zondagochtend konden de jongeren hun creatieve kant laten zien bij het versieren van een T-shirt, terwijl de ouderen een spellencircuit hadden. Nadat alle spullen na de lunch waren ingepakt, was er nog een laatste eindspel, georganiseerd door Neptunus '58. Eerst werden er 8 jongeren vervoerd over het springkussen, zittend op de rug van een oudere. Daarna moesten 4 zwemmers proberen zo snel mogelijk 6 beschuiten op te eten en vervolgens een fles ranja leegdrinken. Bij beide spellen eindigde de Schijndelse vereniging als tweede. Vervolgens moest geprobeerd worden een leiding aan het lachen te krijgen. Henry heeft nog nooit zo chagrijnig gekeken als deze zondagmiddag! Het vierde spel was 'crowdsurfen', waarbij 5 jongeren over de armen van de ouderen en de leiding een bepaalde afstand af moesten leggen. Als de AL bestaat uit twee synchroonzwemsters, en de spelcommissie uit twee oud-synchroonzwemsters bestaat, is het logisch dat er ook een spel met synchroonzwemmen is. Het vijfde en laatste spel was Swimming with the Stars. De uitvoering van Nika, Eveline, Christy, Mirelle, Romy en Sandra kreeg zeer hoge scores en behaalde de overwinning in dit spel. Dat was ook wel verwacht, want deze zes dames zijn al maanden aan het trainen om samen met nog 8 meiden de show op muziek van Mamma Mia (geschreven door Henny Bozelie) in december aan het grote publiek te kunnen laten zien. In Vessem werd de choreografie nog wat aangepast, omdat ze van 14 naar zes dames waren gegaan, het bad slechts 1.40m diep was en er ook geen muziek was. Gelukkig kan Rowie heel goed de maat tikken met een mes op het trapje!
Daarna werd het kamp op het grote verzamelveld afgesloten. Vanwege het thema Hollywood konden bij elk spel punten verdiend worden en konden er na afloop van het kamp de Oscars uitgereikt worden. Neptunus '58 behaalde daarbij de derde plaats.

Foto's
- Foto's Sandra: Vrijdag, zaterdag en zondag.
- Foto's Hyperbase: Hyperbase
- Foto's Ronnie: Vrijdag, zaterdag en zondag - groepsfoto's.
- Foto's Rowie: Rowie Fotografie