Zwemkamp 2013

Vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni hebben zo'n 30 deelnemers en 15 begeleiders in Vessem genoten van een zonovergoten circuskamp.

Donderdagavond werden met een heerlijk zonnetje in de rug door een groep begeleiders en ouders de tenten opgezet. Vooral de grote kook- en eettent is een flink karwei. Gelukkig maken vele handen licht werk.

Vrijdag was het in de namiddag dan eindelijk zover: het vijftiende zwemkamp kon beginnen. Ook nu was het weer heerlijk weer, dus het humeur was prima bij iedereen. Nadat de tenten ingericht waren was het weer tijd voor een overheerlijke maaltijd van onze top kookstaf. Er werd dan ook door vele keren voor een tweede keer eten gehaald. Daarna was de opening op het grote verzamelveld en was er voor zowel de jongeren als de ouderen een spel. Toen de jongeren terug naar de tent gingen, trokken de ouderen het bos in voor een spooktocht. Bij de ene groep duurde die wat korter dan bij de ander. De jongste meiden hadden namelijk een verkeerde route genomen (de kaarsjes die de route toonden waren niet heel duidelijk) en waren al vrij snel weer uit het bos. De andere groepen, maar ook spelleiders Moniek en Romy verbleven een stuk langer in het bos. De avond werd afgesloten met wat lekkers in de grote tent.

De volgende ochtend werd er uiteraard weer ontbeten met gebakken eieren met spek, een vast menu-item! Jong en oud gingen weer een spel spelen en daarna werd er geluncht met overheerlijke pannenkoeken. De middag mocht voor een deel zelf ingedeeld worden, maar gezien het prachtige weer vertrok iedereen naar het zwembad en het springkussen. Daar was voor de liefhebbers ook nog een middagspel, waarbij vooral de katapult-kwaliteiten van Amber opvielen. Voor het avond-eten, een uitgebreide barbecue, werden de groepsfoto's gemaakt en daarna stond de bonte avond op het programma. De jongeren hadden een act ingestudeerd met hun leiders. De synchroonzwemmeiden gingen het podium op voor de macarena, waarbij uiteindelijk via een flash-mob het hele veld meedeed! De jongeren vertrokken meteen door naar de disco, waarbij alle klassiekers bij de disco de revue passeerden. Een uurtje later was het bedtijd voor de jongeren en konden de ouderen genieten van de disco. Deze ging bijna een uur langer door dan gepland! Dankzij de korte eerste nacht, het mooie weer en het dansen tijdens de disco was het al snel rustig in de slaaptenten....

Zondagochtend waren er weer spellen voor beide leeftijdsgroepen (uiteraard na de gebakken eieren met spek), heerlijk in het zonnetje. De lunch was weer erg uitgebreid, met saucijzenbroodjes, worstenbroodjes, wentelteefjes, tosti's en pannenkoeken. Voor en na de lunch moest iedereen ook aan de slag: alle tassen moesten weer ingepakt worden. Maar hoe sneller je dat deed, des te eerder kon er weer van de zon genoten worden. Het kamp werd afgesloten met het grote verenigingsspel, waarbij van tonnen, balken en touw een vlot gebouwd moest worden. Daarna moesten zoveel mogelijk zwemmers op het vlot het meertje oversteken. Na de afsluiting op het grote verzamelveld en vervolgens op het Neptunus-veld was het tijd om naar huis te gaan: een geweldig gezellig weekend was weer ten einde.

FOTO'S:
De eerste foto's staan al online: Foto's. De foto's zijn gemaakt door Ronnie van Berlo, Esra Pennings en Sandra Schellekens.

GA JIJ VOLGEND JAAR OOK (WEER) MEE????