Afzwemmen Aquasportief for kids en basispakketten, zaterdag 16 juni 2018

geslaagden Aquasportief

Zaterdag 16 juni werden in het Schijndelse zwembad de allereerste Aquasportief for kids diploma’s afgezwommen. Ook de examens basispakketten zwemvaardigheid werden gehouden.

Het nieuwe pakket aquasportief for kids is een soort aerobics in het water. Bij dit examen worden verschillende muziekstukken gebruikt. Op elk muziekstuk laten de kandidaten een andere combinatie van bewegingen zien, zoals bijvoorbeeld het stappen, het sprinten, de jumping jacks, de squats en de kicks. En dat alles in het water waardoor het een stuk lastiger is dan op de kant om de bewegingen op de maat van de muziek uit te voeren. De volgende zwemmers haalden het diploma aquasportief 1: Kaitlin van Aarle, Vera van Beek, Irene van de Dungen, Janne Goossens en Elena Valks.

geslaagden zwemvaardigheid 1

Aan de andere kant van het bad werden de basispakketten zwemvaardigheid afgezwommen. Bij deze diploma’s tonen de kandidaten dat ze alle zwemslagen goed beheersen. De lastige vlinderslag is er daar een van. Ook maken de zwemmers keerpunten en koprollen. Ze weten om te gaan met een waterpolobal en ze tonen zelfs een aantal synchroonzwemfiguren. Al met al een heel compleet diploma voor diegenen die graag zwemmen. Naarmate de zwemmers een hoger diploma halen, wordt er meer van hen gevraagd. Zo worden de te zwemmen afstanden langer en de oefeningen moeilijker.

Voor zwemvaardigheid 1 zijn geslaagd: Eva Donkers, Giel Schouten, Sije Veenstra, Lotte Welvaarts en Lisa van Zandbeek. Het zwemvaardigheid 2 diploma was er voor Lieke van Hamersveld, Thijs van Hamersveld, Angelina Pennings en Teun Schouten. Luc Cooijmans, Elissa Emmers en Noor van Lier haalden het zwemvaardigheid 3 diploma.

Terug naar 'uitslagen zwemvaardigheidzwemmen'