Afzwemmen zwemvaardigheid 1, 2, 3 en 5, zaterdag 14 en woensdag 18 juni 2014

Zaterdag 14 juni werd er afgezwommen voor de diploma's zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Woensdag 18 juni behaalde Selina Janssen nog zwemvaardigheid 5.

De kandidaten lieten aan de examencommissie verschillende onderdelen zien. Eerst werd er door alle kandidaten getoond dat ze in geval van nood kunnen blijven drijven op een plastic tas. Verder zwommen ze (met kleren) onder water, maakten ze verschillende koprollen en lieten zien dat ze ook een vriendje of vriendinnetje kunnen redden.

In badkleding moesten er ook nog verschillende opdrachten uitgevoerd worden. Er werd schoolslag, rugcrawl, borstcrawl, vlinderslag en samengestelde rugslag gezwommen, waarbij de kandidaten voor 2 en 3 uiteraard een grotere afstand moesten overbruggen dan de kandidaten voor zwemvaardigheid 1. Verder stond er wrikken op de rug op het programma, met daarbij nog een oefening van het synchroonzwemmen: een gehurkte draai of een salto achterover gehurkt. Tot slot stonden er nog wat onderdelen uit het waterpolo op het programma: overgooien met een bal, polocrawl zwemmen en ongelijkzijdig watertrappen.

De geslaagden zijn:

Zwemvaardigheid 1:
Kunera Wessels
Eva Zuidema

zwemvaardigheid 2:
Jasper van Boxtel
Nina Heijmans
Mathijs vd Oever

zwemvaardigheid 3:
Rick van Berkel
Lars de Graaf
Lars Heeren
Kathelijne Kluijn
Jette van Liempt
Joni vd Middengaal
Jelle Schakenraad

zwemvaardigheid 5:
Selina Janssen


Terug naar 'uitslagen zwemvaardigheidzwemmen'