Afzwemmen zwemvaardigheid 1, 2 en 3, zaterdag 22 juni 2013

Zaterdag 22 juni werd er afgezwommen voor de diploma's zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Een paar dagen eerder was er al afgezwommen voor zwemvaardigheid 4 en 5.

De kandidaten lieten aan de examencommissie verschillende onderdelen zien. Eerst werd er door alle kandidaten getoond dat ze in geval van nood kunnen blijven drijven op een plastic tas. Verder zwommen ze (met kleren) onder water, maakten ze verschillende koprollen en lieten zien dat ze ook een vriendje of vriendinnetje kunnen redden.

In badkleding moesten er ook nog verschillende opdrachten uitgevoerd worden. Er werd schoolslag, rugcrawl, borstcrawl, vlinderslag en samengestelde rugslag gezwommen, waarbij de kandidaten voor 2 en 3 uiteraard een grotere afstand moesten overbruggen dan de kandidaten voor zwemvaardigheid 1. Verder stond er wrikken op de rug op het programma, met daarbij nog een oefening van het synchroonzwemmen: een gehurkte draai of een salto achterover gehurkt. Tot slot stonden er nog wat onderdelen uit het waterpolo op het programma: overgooien met een bal, polocrawl zwemmen en ongelijkzijdig watertrappen.

De geslaagden zijn:

Zwemvaardigheid 1:
Thije van Asseldonk (certificaat)
Laura Van Berkel
Jasper van Boxtel
Tom van Grinsven
Carmen van Kempen
Mathijs van den Oever
Amber Persoon

Zwemvaardigheid 2:
Noa van Asseldonk
Rick van Berkel
Lucas van Cleef
Matthijs van Cleef
Tessa van Esch
Anna van Gogh
Lars de Graaf
Lars Heeren
Kathelijne Kluin
Alyssa Kooijmans
Jenske Koolen
Jette van Liempt
Joni vd Middengaal
Claartje Rijken
Sarah Santegoeds
Kees Vlessert

Zwemvaardigheid 3:
Moon van Asseldonk
ZoŽ van Grinsven
Pedro van Heesch
Lindy Janssen
Nick Pijnappels
Amber Vorstenbosch

Foto's

Terug naar 'uitslagen zwemvaardigheidzwemmen'