Afzwemmen zwemvaardigheid 1, 2 en 3, zaterdag 23 juni

Zaterdag 23 juni werd er afgezwommen voor de diploma's zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Een paar dagen eerder was er al afgezwommen voor zwemvaardigheid 4 en 6.

De kandidaten lieten aan de examencommissie verschillende onderdelen zien. Eerst werd er door alle kandidaten getoond dat ze in geval van nood kunnen blijven drijven op een plastic tas. Verder zwommen ze (met kleren) onder water, maakten ze verschillende koprollen en lieten zien dat ze ook een vriendje of vriendinnetje kunnen redden.

In badkleding moesten er ook nog verschillende opdrachten uitgevoerd worden. Er werd schoolslag, rugcrawl, borstcrawl, vlinderslag en samengestelde rugslag gezwommen, waarbij de kandidaten voor 2 en 3 uiteraard een grotere afstand moesten overbruggen dan de kandidaten voor zwemvaardigheid 1. Verder stond er wrikken op de rug op het programma, met daarbij nog een oefening van het synchroonzwemmen: een gehurkte draai of een salto achterover gehurkt. Tot slot stonden er nog wat onderdelen uit het waterpolo op het programma: overgooien met een bal, polocrawl zwemmen en ongelijkzijdig watertrappen.

De geslaagden zijn:

Zwemvaardigheid 1:
Lars de Graaf
Lindy Janssen
Alyssa Kooijmans
Maureen Maessen
Joni vd Middengaal
Claartje Rijken
Sanna Verhoeven
Kees Vlessert


Zwemvaardigheid 2:
Jet van Erp
Ties-Jan van Erp
Pedro van Heesch
Sam van Helvoort
Nick Pijnappels
Amber Vorstenbosch


Zwemvaardigheid 3:
Mirelle de Kort
Sebas vd Wielen
Robin van Wijngaarden


Foto's

Terug naar 'uitslagen zwemvaardigheidzwemmen'