Afzwemmen keuzepakketten snorkelen 3 maart 2012

Zaterdag 3 maart werd er weer afgezwommen voor de keuzepakketten snorkelen. Om 18.00 uur startten de eerste twee groepen met hun examens. Aan de ene kant van het bad begon een groep voor snorkelen 1, terwijl aan de andere zijde het examen voor snorkelen 2 begon. Toen zij klaar waren, begon de tweede groep voor snorkelen 1 en 2, en kwam ook de enige kandidaat voor snorkelen 3 in actie.
De diploma's bestaan uit een deel met alleen zwemvliezen en een deel met de complete basisuitrusting, bestaande uit zwemvliezen, en zwembril en een snorkel. De kandidaten moesten bijvoorbeeld snorkelen en ondertussen draaien om de lengteas te maken, waardoor de snorkel vol water liep. Het is dan belangrijk om niet in paniek te raken, de snorkel leeg te blazen en weer verder te snorkelen. Verder werd er onder water gezwommen, er werden voorwerpen van de bodem opgedoken. Voor snorkelen 3 moest de kandidaat zelfs laten zien aan de examencommissie dat ze zelfs in tweetallen met slechts n snorkel kunnen zwemmen. Een goede communicatie is daarbij belangrijk, aangezien de snorkel op tijd doorgegeven moet worden aan de andere zwemmer, die op dat moment geen adem kan halen. Ook moesten ze laten zien dat ze 12 meter kunnen zwemmen met een geblindeerde duikbril, waardoor ze niets kunnen zien. Na afloop van de diplomasessie was de examencommissie tevreden over wat ze gezien hebben en iedereen is dan ook geslaagd.

De foto's zijn te bekijken via Foto's

Snorkelen 1
Noa van Asseldonk, Rick van Berkel, Lieke van Boxtel, Lucas van Cleef, Jet van Erp, Ties-Jan van Erp, Anna van Gogh, Lars de Graaf, Marly Groenendaal, Lars Heeren, Pedro van Heesch, Sam van Helvoort, Ilona Hubers, Alyssa Kooijmans, Mirelle de Kort, Guus Langenhuijsen, Jette van Liempt, Maureen Maessen, Martijn van Rozendaal, Sarah Santegoeds, Jelle Schakenraad, Kees Vlessert, Amber Vorstenbosch.

Snorkelen 2
Ad van Asseldonk, Moon van Asseldonk, Nika Bozelie, Richard van Cleef, Marleen van Dijk, Zo van Grinsven, Marly Groenendaal, Rob Groenendaal, Lindy Janssen, Selina Janssen, Sjoerd Peters, Wessel Verhoeven, Anne van de Wetering, Rick van de Wetering, Sebas van der Wielen.

Snorkelen 3
Bas Bozelie.

GEFELICITEERD ALLEMAAL!

Terug naar 'uitslagen zwemvaardigheidzwemmen'