Afzwemmen survival 15 januari 2011

Zaterdag 15 januari werd er afgezwommen voor de survivaldiploma's. De kandidaten lieten zien dat ze niet alleen zichzelf, maar ook een ander kunnen redden in geval van nood. Alle opdrachten moesten namelijk gekleed uitgevoerd worden, sommige onderdelen voor survival 3 zelfs met regenjas, trui, shirt met lange mouwen, broek n schoenen. Zo moest er onder water gezwommen worden en worden gedreven met behulp van een kledingstuk (jas of broek). Ook moesten de kandidaten geblindeerd zwemmen, en het bleek dat het nog best moeilijk is om recht te zwemmen als je helemaal niets ziet!

Het was een drukte van belang rond het bad, want voor de survival-diploma's zijn altijd erg veel materialen nodig: plankjes, flexibeams, vlotten, hoepels, een pop en zelfs een boot werd in het zwembad gelegd! Alle examens werden tegelijkertijd afgenomen. In baan 1 en 2 gaf Wilhelm vd Wijgert de instructies aan de kandidaten van de zaterdaggroepen voor survival 1, terwijl Linda Spooren datzelfde deed in baan 5 en 6, maar dan voor de zwemmers van de woensdaggroep. Wilhelm gaf zijn instructies via de speaker, zodat alle ouders ook op de tribune goed konden volgen wat er in het zwembad gebeurde.

Ondertussen werd in baan 3 en 4 afgezwommen voor survival 2 en 3 onder leiding van Sandra. Bas Bozelie was de enige kandidaat voor survival 2, terwijl Yosca Bozelie en Demi van Os afzwommen voor survival 3. De dames moesten dus ook af en toe meehelpen met Bas, bijvoorbeeld door het spelen van drenkeling. Bas, Yosca en Demi werden ook nog regelmatig ingezet bij de andere examens, om daar boten en matten vast te houden. Helaas hadden we namelijk maar n lesgever die alle spullen klaar kon leggen, en Anne Oremans kan niet in haar eentje n een boot, n een mat, n het gat vasthouden. Gelukkig ging het allemaal goed, en dus bij deze: Bas, Yosca en Demi bedankt voor jullie hulp!

Na afloop van de examens, die in recordtijd afgewerkt werden, konden de examinatoren Femke vd Hoeven, Farina van Liempd en Peter vd Weijer gaan overleggen of alles in orde was. En dat was het geval: Alle deelnemers zijn geslaagd, van harte gefeliciteerd!

Survival 1
Tess van Alebeek
Ad van Asseldonk
Moon van Asseldonk
Rick van Berkel
Fieke Bouwmans
Lieke van Boxtel
Nika Bozelie
Lucas van Cleef
Matthijs van Cleef
Monique van Cleef
Richard van Cleef
Liesbeth van Doorn
Geert vd Dungen
Marleen van Dijk
Zo van Grinsven
Marly Groenendaal
Rob Groenendaal
Lars Heeren
Selina Janssen
Lindy Janssen
Olaf Jong
Mirelle de Kort
Guus Langenhuijsen
Jette van Liempt
Rik den Otter
Jelle Schakenraad
Christy Schoones
Lara vd Ven
Linn Verstappen
Mayke van Vught
Paul Wagenaars
Anne vd Wetering
Rick vd Wetering
Sebas vd Wielen
Robin van Wijngaarden


Survival 2
Bas Bozelie


Survival 3
Yosca Bozelie
Demi van Os


De foto's, gemaakt door Anouk van Os en Isa vd Ven, zijn hier te bekijken


Terug naar 'uitslagen zwemvaardigheidzwemmen'