Afzwemmen snorkelen 27 februari 2010

Op 27 februari werd er bij de afdeling zwemvaardigheidszwemmen van zwem- en waterpolovereniging Neptunus '58 uit Schijndel weer afgezwommen voor de snorkeldiploma's. Ruim 40 zwemmers probeerden een diploma te halen. Om 18.00 uur startten de eerste twee groepen met hun examens. Aan de ene kant van het bad begon een groep voor snorkelen 1, terwijl aan de andere zijde het examen voor snorkelen 2 begon. Toen zij klaar waren, begon de tweede groep voor snorkelen 1, en mochten ook de dames voor snorkelen 3 hun opdrachten uitvoeren. De diploma's bestaan uit een deel met alleen zwemvliezen en een deel met de complete basisuitrusting, bestaande uit zwemvliezen, en zwembril en een snorkel. De kandidaten moesten bijvoorbeeld snorkelen en ondertussen draaien om de lengteas te maken, waardoor de snorkel vol water liep. Het is dan belangrijk om niet in paniek te raken, de snorkel leeg te blazen en weer verder te snorkelen. Verder werd er onder water gezwommen, er werden voorwerpen van de bodem opgedoken. Voor snorkelen 3 moesten de kandidaten zelfs laten zien aan de examencommissie dat ze zelfs in tweetallen met slechts n snorkel kunnen zwemmen. Een goede communicatie is daarbij belangrijk, aangezien de snorkel op tijd doorgegeven moet worden aan de andere zwemmer, die op dat moment geen adem kan halen. Ook moesten ze laten zien dat ze 12 meter kunnen zwemmen met een geblindeerde duikbril, waardoor ze niets kunnen zien. Na afloop van de diplomasessie was de examencommissie tevreden over wat ze gezien hebben en iedereen is dan ook geslaagd.

Dat er meerdere familieleden afzwemmen voor n examen, is niet zo heel bijzonder. Speciaal was het wel dat het dit keer geen broers en zussen betrof, maar ouders met hun kinderen. Een aantal ouders is dit seizoen begonnen met zwemvaardigheidszwemmen. In een speciale groep met alleen volwassenen hebben ook zij, onder leiding van Peter vd Weijer, geleerd hoe het is om te snorkelen.

De geslaagden zijn:

Snorkelen 1:
Huibert van Aarle, Ad van Asseldonk, Moon van Asseldonk, Lieke van Bernebeek, Fieke Bouwmans, Rein Bouwmans, Nika Bozelie, Henny Bozelie, Monique van Cleef, Pim de Crom, Marleen van Dijk, Jolle van Dijk, Erik van Esch, Zo van Grinsven, Rob Groenendaal, Selina Janssen, Lindy Janssen, Indy Jongman, Kyra Jongman, Danique Kooijmans, Luc vd Loo, Rik den Otter, Sjoerd Peters, Rick Schouten, Wessel Verhoeven, Linn Verstappen, Paul Wagenaars, Rick vd Wetering, Anne vd Wetering, Sebas vd Wielen, Robin van Wijngaarden en Leo Zuidema.

Snorkelen 2:
Robin vd Bergh, Bas Bozelie, Gijs Deelen, Macs vd Doelen, Marian vd Hanenberg, Tom vd Loo en Jolle van Dijk.

Snorkelen 3:
Sasha vd Bergh, Yosca Bozelie, Thom van Gestel, Tim Klerks, Demi van Os en Lara vd Ven


Terug naar 'uitslagen zwemvaardigheidzwemmen'