Afzwemmen zwemvaardigheid 4 en 5, zaterdag 7 juni

Zaterdag 7 juni stond het eerste deel van de examens voor de basispakketten van het zwemvaardigheidzwemmen op het programma. Deze middag werd er afgezwommen voor zwemvaardigheid 4 en 5 en een week later, op 14 juni, zal er voor de diploma's 1, 2 en 3 afgezwommen worden.

Om 14.30 uur startten 7 zwemsters en 1 zwemmer met een zwaar pakket met kleren. Voor zowel diploma 4 als voor 5 moesten er koprollen gemaakt worden en onder water gezwommen worden. Ook moesten de kandidaten rugslag met polsen boven water en schoolslag laten zien. Tot slot lieten ze zien dat ze ook een medekandidaat(-ate) konden redden met behulp van een reddingsklos.

Vervolgens moest er in badkleding nog een groot aantal opdrachten getoond worden. Bij zwemvaardigheid 4 en 5 is niet alleen de techniek van belang, maar moeten ook nog de 100 meter rugslag, schoolslag en borstcrawl binnen een bepaalde tijd gezwommen worden. Verder zit er een onderdeel uit de nostalgische zwemslagen bij en werd ook de oester (diploma 4) en kiep (diploma 5) vanuit het synchroonzwemmen gevraagd. Zware opdrachten zijn verder 50 of 75 meter vlinderslag en de 100 meter wisselslag. Ook het waterpolo komt aan bod in deze diploma's, met zowel overgooien als schieten op doel. Het moeilijkste onderdeel volgens de kandidaten was het springen. De rechtstandige sprong voorwaarts gestrekt leverde niet al te veel problemen op, in tegenstelling tot de rechtstandige voorwaarts gestrekt met een halve/hele draai om de lengteas.

Voor zwemvaardigheid 5 zijn allevier de kandidates geslaagd, voor 4 hadden twee kandidaten iets te veel foutjes gemaakt. Zij mogen het volgend jaar opnieuw proberen. De andere twee waren wel geslaagd.

De geslaagden zijn:
Zwemvaardigheid 4: Camiel Maseland en Lara vd Ven
Zwemvaardigheid 5: Moniek vd Boogaard, Marjolein Leenders, Sandra Schellekens en Adelinde Schnitzeler.

Foto's


Terug naar 'uitslagen zwemvaardigheidzwemmen'