Seizoen 2016

Zomercursus Zwemmend Redden met succes afgesloten

De zomercursus Zwemmend Redden van zwemvereniging Neptunus '58 eindigde zaterdag 1 oktober met een succesvol examen. De 24 kandidaten behaalden allen het felbegeerde diploma.

De kandidaten lieten zien hoe je een drenkeling snel en efficiŽnt uit het water kunt halen. Eerst de drenkeling aanspreken en geruststellen. Daarna bepalen hoe je de drenkeling naar de kant haalt. Het liefst door zelf op de kant te blijven en een hulpmiddel (bv een stevig touw) of een reddingsmiddel (bv een werpzak) te gebruiken. Soms is er geen andere oplossing dan zelf het water in te gaan, de drenkeling voorzichtig te benaderen en hem met een vervoersgreep naar de kant te brengen.

In april 2017 start de volgende zomercursus Zwemmend Redden bij Neptunus '58 uit Schijndel. Een hele nuttige cursus, zeker als we weten dat er elk jaar een aantal mensen verdrinken en omstanders vaak niet weten wat ze dan kunnen doen.

De geslaagden van de cursus zijn: Junior Redder 1: Teun Schouten en Ties van Zandbeek.
Junior Redder 2: Kaitlin van Aarle, Lieke van Hamersveld, Jamie Kivits, Giel Schouten, Sije Veenstra en Ravi van Zoggel.
Junior Redder 3: Joey Bozelie, Thijs van Hamersveld en Damian Stallmann.
Zwemmend Redder 1: Karin van den Berg, Marion Nabuurs, Jonne Veenstra, Ymke Veenstra en Milan van Zoggel.
Zwemmend Redder 2: Jessie Bozelie, Luc Cooijmans, Emma van den Hanenberg en Ron van den Oetelaar.
Zwemmend Redder 4: Nina Heijmans en Naomi Janssen.
Life Saver 1: Jarno Persoon en Rilana van Zoggel.