Uitslag examen 3 oktober 2015

Cursus zwemmend redden met succes afgesloten

Van april t/m oktober werd de zomercursus Zwemmend Redden gehouden. Zaterdag 3 oktober sloten we deze cursus af met een bijzonder succesvol examen. 24 kandidaten haalden hun diploma.

Om 18.00 uur startten de praktijkexamens voor de Junior Redders 1, de Zwemmend Redders 3 en de Life Savers 1. Voor elke groep hadden we twee banen gereserveerd. Zo hadden de zwemmers voldoende plaats om te laten zien dat ze niet alleen zichzelf uit een lastige situatie konden redden maar ook anderen. De Junior Redders zijn dit jaar begonnen met het zwemmend redden. En ze hebben het zo goed gedaan dat ze allemaal een certificaat of diploma hebben gehaald. De mooiste oefening was het blijven drijven op een zelf opgeblazen plastic zak. De Zwemmend Redders 3 hebben al meer ervaring opgedaan in het redden van drenkelingen. De examencommissie vonden dat Amber, Naomi en Nina het erg goed deden. Ze bleven goed communiceren met de drenkelingen. Lindy, de zus van Naomi, was speciaal meegekomen om drenkeling te spelen tijdens het examen. Daar waren we erg blij mee. Kathelijne en Selina zwommen voor Life Saver 1. Bij dat examen hoort ook een theorie-examen met multiple choice vragen. Bij het praktijkgedeelte lieten de dames heel veel verschillende technieken zien waarmee je een drenkeling kunt redden, vanaf de kant, vanuit het water, met en zonder reddingsmiddelen. Zowel de praktijk als de theorie gingen heel goed bij beide dames.

Tegen 19.00 uur mochten de andere groepen starten met hun examen. Dat waren de Junior Redders 2 en de Zwemmend Redders 1 en 4. De Junior Redders toonden ons dat je veel conditie moet hebben om een drenkeling te kunnen redden. Bommetjes en verschillende slagen werden afgewisseld met het onder water aantikken van zwevende voorwerpen. Bij deze groep zwom ook een zwemster van Reddingsbrigade Veghel mee, Imke André. Alle kandidaten slaagden met vlag en wimpel voor het examen. 4 zwemmers gingen op voor het examen Zwemmend Redder 1. Bij dit examen worden al echte reddingssituaties nagespeeld en opgelost. De drenkelingen waren nog rustig en werkten goed mee. Zowel de droge redding, waarbij de redder op de kant blijft staan, als de natte redding, waarbij de redder te water gaat, werden getoond. Jarno en Rilana zwommen af voor zwemmend redden 4. Zij lieten zien hoe je een onrustige drenkeling snel en efficiënt naar de kant kunt halen. Zij moesten daarbij vaak zelf het water in en lieten zien dat dat heel veilig kan (als je weet hoe je dat kunt doen). Ze benaderden de drenkeling op een veilige, defensieve manier, bleven met hem spreken en wisten de drenkeling netjes en snel naar de kant te brengen.

De examencommissie was bijzonder tevreden met de kennis en vaardigheden van onze zwemmers.

In april 2016 start de volgende zomercursus Zwemmend Redden. Wij zien de kandidaten van dit jaar graag weer terug. En ook anderen die graag willen leren zwemmend redden, zijn van harte welkom.

De geslaagden van de cursus zijn:
Certificaat Junior Redder: Ties van Zandbeek.
Junior Redder 1: Kaitlin van Aarle, Lieke van Hamersveld, Dinand van Heeswijk, Giel Schouten en Ravi van Zoggel.
Junior Redder 2: Sjors van Alebeek, Imke André, Joey Bozelie, Thijs van Hamersveld, Justin van Heeswijk, Damian Stallmann en Milan van Zoggel.
Zwemmend Redder 1: Jessie Bozelie, Luc Cooijmans, Emma van den Hanenberg en Ron van den Oetelaar.
Zwemmend Redder 3: Nina Heijmans, Naomi Jansen en Amber Persoon.
Zwemmend Redder 4: Jarno Persoon en Rilana van Zoggel.
Life Saver 1: Selina Janssen en Kathelijne Kluijn.

Allemaal van harte gefeliciteerd!

Terug naar 'uitslagen zwemmend redden'