Uitslag examen zwemmend redden 5 oktober 2014

De zomercursus Zwemmend Redden van zwemvereniging Neptunus '58 eindigde zaterdag 4 oktober met een succesvol examen. De 23 kandidaten behaalden allen het felbegeerde diploma.

De kandidaten lieten zien hoe je een drenkeling snel en efficiŽnt uit het water kunt halen. Eerst de drenkeling aanspreken en geruststellen. Daarna bepalen hoe je de drenkeling naar de kant haalt. Het liefst door zelf op de kant te blijven en een hulpmiddel (bv een stevig touw) of een reddingsmiddel (bv een werpzak) te gebruiken. Soms is er geen andere oplossing dan zelf het water in te gaan, de drenkeling voorzichtig te benaderen en hem met een vervoersgreep naar de kant te brengen.

Zaterdag 11 oktober laten de deelnemers aan de cursus nog een staaltje van het echte reddingswerk zien tijdens het certificaatzwemmen. Dit vindt plaats van 18.00 tot 19.30 uur in het zwembad De Molen Heij in Schijndel

In april 2015 start de volgende zomercursus Zwemmend Redden bij Neptunus '58 uit Schijndel. Een hele nuttige cursus, zeker als we weten dat er elk jaar een aantal mensen verdrinken en omstanders vaak niet weten wat ze dan kunnen doen.

De geslaagden van de cursus zijn:
Junior Redder 1: Sjors van Alebeek, Justin van Heeswijk en Damian Stallmann.
Junior Redder 2: Diana van Maris.
Junior Redder 3: Max van Breugel, Annemarie Cooijmans, Luc Cooijmans en Emma van den Hanenberg.
Junior Redder 4: Jessie Bozelie en Ron van den Oetelaar.
Zwemmend Redder 1: Inge de Crom, Karin de Crom, Anna van Gogh en Naomi Janssen.
Zwemmend Redder 2: Nina Heijmans en Amber Persoon.
Zwemmend Redder 3: Rik de Crom, Jarno Persoon en Nick Pijnappels.
Zwemmend Redder 4: Pim de Crom, Lindy Janssen en Selina Janssen.
Life Saver 1: Mitchel van der Steen.

Terug naar 'uitslagen zwemmend redden'