Uitslag EHaD 13 oktober 2012 in Schijndel

Zaterdagmiddag 13 oktober won Reddingsbrigade Rosmalen de eerste prijs in de Eerste Hulp aan Drenkelingen wedstrijd in Schijndel. De teams van Reddingsbrigade Uden haalden de tweede en derde plaats. Het beste Schijndelse team nam de vierde plaats in. Tijdens een EHaD-wedstrijd wordt een reddingssituatie nagebootst die door teams van vier personen binnen drie minuten opgelost wordt. Hoe beter en sneller ze dat doen, hoe hoger het puntenaantal. Er werden twee situaties gespeeld.

Bij de eerste situatie zat een zwemmer in een roeibootje. Hij was hevig in paniek want zijn vriend hing aan de boot en was zo moe van het zwemmen dat hij bijna onder water zakte. Een derde zwemmer dreef nagenoeg levenloos in het water. De 11 teams die aan de wedstrijd meededen, werden gevraagd om deze situatie snel en vakkundig op te lossen. Alle teams haalden de bewusteloze drenkeling en de boot naar de kant. De manier waarop ze dat deden was heel verschillend.

De tweede situatie was heel anders. Even waren we in Eindhoven bij ‘Sterren springen op zaterdag’. Twee springers waren boven op elkaar gebotst. De ene had een stevige hoofdpijn en was erg duizelig. De andere was vooral boos en liet dit duidelijk merken. Ook deze situatie werd door de teams opgelost. Soms werden de springers met hulp- of reddingsmiddelen naar de kant gehaald, soms gingen de helpers ook zelf te water.

De einduitslag van de wedstrijd was als volgt: 1e Rosmalen 1 met 518 punten, 2e Uden 1 (510 pt), 3e Uden 2 (499 pt), 4e Schijndel 2 (474 pt), 5e Rosmalen 1 (466 pt), 6e Schijndel 4 (437 pt), 7e Schijndel 3 (428 pt), 8e Rosmalen 2 (419 pt), 9e Schijndel 1 (405 pt), 10e Rosmalen 4 (363 pt) en 11e Veghel 1 (352 pt).

>Uitslag

Foto's

Foto's RB Rosmalen

Terug naar 'uitslagen zwemmend redden'