Uitslag tijdzwemmen 15 oktober 2011 in Rosmalen

15 oktober gingen een aantal zwemmers van de afdeling Zwemmend Redden uit Schijndel naar Rosmalen voor een tijdwedstrijd. Die wedstrijd werd georganiseerd doro de reddingsbrigade Rosmalen. Alle vijf de deelnemers van Neptunus'58 zwommen in de categorie senioren (geboren in 1996 of eerder).

Omdat het een wedstrijd zwemmend redden was, werden er heel andere onderdelen gezwommen dan wij gewend zijn van onze afdeling wedstrijdzwemmen. Zo zwommen we 25 meter met een duikpop (gevuld met water, zodat deze meteen zonk als je hem losliet). En dat was ontzettend zwaar. Yosca Bozelie was bij ons de snelste op dit onderdeel. Ze deed precies 33 seconden over één baan. Ze werd gevolgd door Lara vd Ven, Marian vd Hanenberg, Femke vd Hoeven en Wilhelm vd Wijgert. Femke is trots op deze uitslag. Het was het enige onderdeel waarop ze niet laatste is geworden !!
Een ander spectaculair onderdeel was de 50 meter met zwemvliezen. Ja, je leest het goed, ook een keerpunt met zwemvliezen. Ook hier wist Yosca de snelste tijd neer te zetten. Ze zwom deze twee banen nog sneller dan die ene baan met de duikpop. Daarmee wist ze zelfs twee heren voor te blijven, Wilhelm en Rens vd Zande die we kennen van de zomertrainingen op de Oosterplas.
Verder stond de 50 meter rugslag op het programma. En dan bedoelen we geen rugcrawl, maar de rugslag die je gebruikt om een drenkeling te vervoeren (net als bij het vervoeren van een stokje). De overige afstanden waren niet bijzonder vreemd: 50 meter borstcrawl en 50 meter schoolslag. Het is logisch dat wedstrijdzwemster Lara op beide onderdelen erg goed scoorde.

Tijdens de wedstrijd zagen we ook Kunera Wessels zwemmen, die bij ons zwemt bij de afdelingen synchroonzwemmen en zwemvaardigheid. Kunera is ook lid van de reddingsbrigade in Rosmalen. Ze haalde de derde plaats bij de aspiranten om de 25 meter schoolslag in 29,3 seconden !

Foto's door RB Rosmalen

Uitslag

Terug naar 'uitslagen zwemmend redden'