Uitslag examen zwemmend redden 2 oktober 2010

Zaterdag 2 oktober was het dan eindelijk zover. De deelnemers aan de zomercursus zwemmend redden mochten op examen. Vanaf half april tot eind september hadden ze hard getraind om het zwemmend redden onder de knie te krijgen. Want eerlijk is eerlijk, het diploma zwemmend redden krijg je niet zomaar. We hebben dit jaar een aantal keer buiten getraind omdat we even niet in het zwembad in Schijndel terecht konden. In totaal konden we 18 lessen aanbieden, daar waar andere reddingsbrigades een heel jaar lang oefenen voor dezelfde diploma's.

Er komen altijd examinatoren van de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen naar Schijndel toe om de examens af te nemen. De kandidaten voor brevet 6 en diploma A en B waren al om 17.00 uur aanwezig voor hun theorie-examen. De andere kandidaten hoefden pas later aanwezig te zijn. De brevetten 1, 2, 3 en 6 mochten vanaf 18.00 uur meteen aan de slag. De kandidaten voor 4 en 5 moesten wachten tot de eerste series examens voorbij waren.

Alle kandidaten toonden dat ze wisten hoe ze een drenkeling netjes naar de kant van het zwembad konden halen. Ook kregen we een mooie demonstratie te zien van het gebruik van allerlei reddingsmiddelen (bijv. de reddingsklos en het werkzakje) en hulpmiddelen (bijv. een stevig touw of een flexibeam).

Rond het zwembad zat het mooi vol met vaders, moeders, opa's, oma's, broertjes, zusjes enz. Zij konden goed zien hoe de bevrijdingsgrepen en vervoersgrepen uitgevoerd moesten worden en dat je ook flink wat conditie nodig hebt om een andere zwemmer te kunnen redden. Gelukkig wisten de examinatoren ons te melden dat alle kandidaten geslaagd waren voor hun diploma. Een hele mooie prestatie.

GEFELICITEERD !

Vanaf april 2011 gaat de volgende zomercursus zwemmend redden van start. Je hoeft geen lid te zijn van Neptunus '58 om deel te kunnen nemen aan deze cursus. Ook ouders zijn van harte welkom. Doen jullie volgend jaar ook mee?

Team zwemmend redden

Foto's

De namen van de geslaagden volgen nog!

Geslaagden:

Brevet 1
Fleur van Bernebeek
Inge de Crom
Karin de Crom
Alyssa Kooijmans

Brevet 2
Tom van Grinsven
ZoŽ van Grinsven
Johan vd Hanenberg
Luuk vd Hanenberg
Amber Persoon
Fleur Slaats

Brevet 3
Sanne vd Aa
Lieke van Bernebeek
Noud van Boven
Rik de Crom
Pedro van Heesch
Danique Kooijmans
Jarno Persoon
Nick Pijnappels
Christy Schoones
Lisa Slaats
Brevet 4
Nika Bozelie
Pim de Crom
Lieke Verhagen
Wessel Verhoeven
Anne vd Wetering

Brevet 5
Bas Bozelie

Brevet 6
Yosca Bozelie
Marian vd Hanenberg
Demi Lathouwers
Lara vd Ven

Diploma binnenwater A
Lies vd Bersselaar
Anouk van Helvoirt
Romy van Laarhoven

Diploma binnenwater B
Tim Klerks

Terug naar 'uitslagen zwemmend redden'