Uitslag EHAD-wedstrijd 20 juni 2010 in Rosmalen

Zondag 20 juni streden twee teams van zwemvereniging Neptunus'58 uit Schijndel om een plek bij de eerste tien in de Eerste-Hulp-aan-Drenkelingen-wedstrijd te Rosmalen. Ze behaalden de 7e en de 13e plaats.

"Au, ik heb zo'n pijn aan mijn hoofd en die meneer ligt daar maar zo stil in het water. Kan er iemand komen helpen?" Na een stevige botsing van een surfplank en een kitesurfer, liggen er twee slachtoffers in het water. Een vrouw met een hoofdwond en de kitesurfer die geen reactie meer geeft. De vrouw roept om hulp. En die komt er, een reddingsteam van Neptunus'58 snelt naar haar toe. "Wat is er aan de hand?" De leider van het team bekijkt de situatie en bepaalt dat hij twee helpers nodig heeft. Eén om de kitesurfer uit het water te gaan halen. En één om de vrouw die in paniek is bij te staan. Ondertussen wordt er melding gemaakt van het ongeval bij 112. En dan klinkt het fluitje, einde situatie. Drenkelingen gered en op het droge.

Deze situatie werd telkens herhaald, totdat alle dertig teams de ongelukkige zwemmers geholpen hadden. Binnen drie minuten moesten de teams de twee slachtoffers uit hun benarde situatie bevrijden en hen veilig op de kant brengen. De twee teams van Neptunus'58 pakten dat heel kundig aan. Ze behaalden een fantastische 7e en 13e plaats. Opvallend was dat zes van de acht deelnemers van Neptunus´58 pas voor de eerste keer meededen met een EHaD wedstrijd. Een prachtige prestatie dus.

Terug naar 'uitslagen zwemmend redden'