Uitslag figurenwedstrijd 25 februari 2018 in Schijndel

Sandra, Eveline, Nika, Fenne en coach Henny

Zondag 25 februari was de eerste figurenwedstrijd van 2018. Iedere vier jaar wisselen de figuren op het wedstrijdniveau, en dit was de eerste wedstrijd met nieuwe figuren. Met name op Age 1 en 2 is er veel veranderd (en moeilijker geworden). Omdat de vorige wedstrijd, met de oude figuren, slechts twee maanden geleden was, en de junioren/senioren al volop aan het trainen zijn voor de show in december, was aanvankelijk de animo voor deze wedstrijd niet erg groot. Toen echter enkele weken geleden het nieuws kwam dat deze wedstrijd niet in Limburg, maar in ons eigen bad georganiseerd zou worden (door ZPC Nederweert), werden er toch wat dames enthousiast. Uiteindelijk kwamen er vier dames in actie: Fenne van Heesch bij Age 1 en Nika Bozelie, Eveline van den Heuvel en Sandra Schellekens bij de junioren. Voor Eveline was het, iets meer dan een jaar na het behalen na haar Age 2 diploma, haar eerste wedstrijd op dit niveau. De drie junioren hebben daarom nog 2 extra trainingen ingelast zodat de figuren in ieder geval bij iedereen bekend waren.

Fenne Fenne zwom haar tweede wedstrijd op Age 1. Ze begon super goed met gemiddeld een 4.9 voor het figuur 'gestrekt balletbeen'. Daarna scoorde ze een 4.2 voor de Barracuda, wat Fenne een lastig figuur vindt. Daarna scoorde ze een 4.1 voor de Overslag achterover. Tot slot was er een 4.6 voor de Ballerina. Fenne haalde van alle meisjes op Age 1 de zesde score op dit figuur! Daarna was het rekenen en wachten op de uitslag. Uiteindelijk scoorde de 11-jarige Fenne 44.3797 punten. Dit bleek genoeg voor het diploma, waarvoor 44.0000 punten vereist zijn. Daarnaast behaalde ze ook haar eerste limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen! Om ook daadwerkelijk mee te mogen doen aan de NK moet ze twee keer de limiet behaald hebben. Fenne behaalde clubrecords op het eerste, het gestrekte balletbeen, een clubrecord en daarnaast ook nog persoonlijke records op uiteraard het gestrekte balletbeen, de overslag achterover en de ballerina.

Bij de junioren kwamen drie dames in actie. Nika scoorde met een 5.0 voor de Barracuda airborne split spin up 360 en een 5.2 voor de Bruinvis twist spin nieuw PR's en clubrecords. Helaas ging het derde figuur, de Wervelwind, niet helemaal goed. Dit is een nieuw figuur, waarbij in totaal vier draaien om de lengte-as gemaakt moeten worden. Tot slot scoorde ze een 4.9 op de Vlinder, een figuur waar ze al ooit een 5.0 op scoorde. In totaal haalde ze 38.3061 punten en daarmee de 22e plaats. Eveline scoorde 4 PR's, omdat het haar eerste wedstrijd op dit niveau was.Ze scoorde een 4.3 voor zowel de Barracuda airborne split spin up 360 als voor de Bruinvis twist spin. Voor de Wervelwind haalde ze een 4.5 en voor de Vlinder een 4.6. Dit leverde haar een totaal op van 44.4000 punten (17e plaats). Sandra zwom vanwege haar leeftijd buiten mededinging mee. Ze behaalde een 4.5 voor het eerste figuur, een PR. Voor de Bruinvis twist spin behaalde ze een 4.4, terwijl haar PR een 4.8 is. Helaas is de jurering sinds 1 januari veel strenger geworden: als er bij een figuur twee draaien getoond moeten worden, en een zwemster maakt er maar anderhalf of minder, dan krijgt ze nul punten. Dit gebeurde bij twee meisjes net voor Sandra, waardoor ze uit haar concentratie was en de twee draaien minder netjes liet zien dan normaal. Voor de Wervelwind scoorde Sandra 4.6, goed voor het Clubrecord. Tot slot was er voor de Vlinder een 4.7 (PR 5.2). In totaal betekende dat 46.1395 punten voor Sandra.

Uitslagen

De persoonlijke records en uitslagen van Neptunus '58 zijn ook weer bijgewerkt.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'