Synchroonzwemdiploma's bij Neptunus '58

Zaterdag 3 februari was er een diplomasessie voor de synchroonzwemsters op het aanloopniveau. Zo'n diploma bestaat altijd uit zwemslagen, drijfvormen, figuren, eggbeaten, lenigheid en zwemmen op de maat van de muziek. De tien zwemsters van Neptunus' 58 kwamen uit in de vijf verschillende categorieŽn. Ze hadden allemaal hard geoefend voor het diploma en dat was duidelijk te zien in de resultaten. Alle zwemsters zijn geslaagd en mogen verder naar het volgende niveau.

Laura van den Akker, Lonneke Duurland en Anne Louise Janssen gingen alle drie op voor het basishoudingdiploma. Ze haalden maar liefst 47, 46 en 40 punten voor het diploma. In totaal kan een meisje 51 punten halen. Een heel mooi resultaat bij hun allereerste synchroonzwemdiploma.

Het zeilbootdiploma werd gehaald door Puck Bakker, Emmy Verhagen en Pien Verkuijlen. Ze haalden respectievelijk 44, 47 en 49 punten. Het eggbeaten op de maat van de muziek vonden de meisjes behoorlijk lastig. Bij het stuwen en de zwemonderdelen haalden ze de maximale score.

Elissa Emmers haalde het balletbeendiploma. In de rechterspagaat zat ze helemaal plat en kreeg daarvoor dus de maximale score. Dat gold ook voor de onderdelen op de maat van de muziek. In totaal wist Elissa 44 punten bij elkaar te zwemmen.

Naomi Bottenheft en Aike Maytum slaagden voor het spagaatdiploma met 45 en 46 punten. De zwem- en muziekonderdelen gingen erg goed. De figuren waren iets lastiger maar zeker ruim voldoende voor het diploma. Gelukkig wisten beide meisjes een mooie cobra te tonen, waardoor het minder erg was dat de split niet zo goed ging.

Datzelfde gold ook voor Saar Ruigrok die het barracudadiploma haalde met 41 punten. Saar haalde de maximale score voor het pompen, een onderdeel waar je veel conditie voor nodig hebt. Een echte topprestatie leverde Saar bij het eggbeaten vooruit waarbij een arm langs het hoofd omhoog gestoken wordt. Een echt struikelblok voor haar waar ze super hard voor geoefend had. Ze hield de hele baan overtuigend vol. Saar mag nu uitkomen op het Age 1 wedstrijdniveau.

Foto's.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'