Uitslag figurenwedstrijd 17 december in Breda

Kunera

Zondag 17 december haalde synchroonzwemster Kunera Wessels het felbegeerde Age 2 diploma.

De Gestelse Kunera haalde 45,3 punten voor de vier figuren op het Age 2 niveau. Dit was 2,6 punten hoger dan haar beste score tot dan toe. Vanaf de start ging het lekker voor Kunera. Ze liet voor elk figuur een persoonlijk record noteren. Na drie figuren had ze een gemiddelde van 4,7 punten. Het vierde figuur, de catalina, is absoluut niet haar favoriet. Ze moest ook voor dit figuur een persoonlijk record zwemmen, anders zou de nooit de benodigde 4.5 gemiddeld halen. Gelukkig lukte haar dat.

Lynn van Dijk haalde maar liefst 42,9 punten, wat net niet voldoende was voor het Age 1 diploma. Fenne van Heesch deed voor de eerste keer mee op het Age 1 niveau en haalde al direct 40,3 punten. Lisa van Esch haalde 39,3 punten. Ze vond de gelote figuren erg lastig.

De drie andere wedstrijdzwemmers deden mee op het Junior niveau. Nika Bozelie verbeterde haar score spectaculair met bijna 3,5 punt. Daardoor kwam ze uit op 51,2 punten. Ook voor haar gold dat ze daarmee op een haar na het Junior diploma mis liep. Ze mag het in 2018 opnieuw proberen met de nieuwe wedstrijdfiguren die dan gelden. Sandra Schellekens verbeterde haar score voor de vier te zwemmen figuren. Ilze van Kuilenburg zette in haar eerste wedstrijd op Junior niveau een mooi resultaat van 44,6 punten neer.

meisjes aanloopniveau

Op basishoudingniveau deed Anne Louise Janssen voor het eerst mee. Ze haalde 22 punten en haalde maar liefst 8 punten voor het figuur 'engel'. Pien Verkuijlen wist op zeilbootniveau haar score van de vorige wedstrijd met 5 punten te verbeteren naar 34 punten. Ze haalde de maximale score van 9 punten voor de basishouding op de borst en de zeilboot beurtelings. Ook Emmy Verhagen haalde hoge scores op deze twee figuren. In totaal haalde ze 31 punten in haar allereerste synchroonzwemwedstrijd. Elissa Emmers haalde 32 punten op balletbeenniveau. Ze scoorde maximaal op de tuckhouding en het inhoeken-doorhoeken-balletbeenhouding. Op het spagaatniveau deden drie zwemsters mee. Aike Maytum en DaniŽlle Beniers kwamen voor het eerst uit op dit niveau en haalden respectievelijk 31 en 25 punten. Beide meisjes scoorden hoog voor de kraanhouding en de flamingohouding. Naomi Bottenheft haalde 7 punten meer dan bij de vorige wedstrijd.

Uitslagen

De persoonlijke records en uitslagen van Neptunus '58 zijn ook weer bijgewerkt.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'