Uitslag figurenwedstrijd 19 november in Roosendaal

Zondag 19 november haalde synchroonzwemster Ilze van Kuilenburg zeer overtuigend het Age 2 diploma bij een regionale wedstrijd in Roosendaal.

Ilze scoorde 47,1111 punten voor de vier figuren op het Age 2 niveau. Ze had 45 punten nodig om het diploma te halen. Al bij het eerste figuur, de Ariana, zette Ilze de trend. Met een gemiddelde van 5,6 punten zette ze niet alleen een score neer die ze zelf nog niet eerder gehaald had, maar ook een score die niemand van Neptunus'58 ooit eerder gehaald had, een sterk nieuw clubrecord. Ilze kon deze punten goed gebruiken want het tweede figuur was niet haar favoriet: de barracuda spin down 360. Voor de bruinvis spin up 180 en de flamingo gebogen knie verbeterde ze haar beste scores tot nu toe. Bij de volgende wedstrijd mag Ilze uitkomen op het Junior-niveau. Kunera Wessels zwom ook op Age 2 niveau. Ook zij had zich ten doel gesteld om het diploma te halen. Met een score ruim 42 punten lukte haar dat helaas niet. Bij de wedstrijd van 17 december gaat ze het opnieuw proberen. Kunera zwom een ruim persoonlijk record op de ariana en de flamingo gebogen knie. Lynn van Dijk en Lisa van Esch zwommen hun eerste wedstrijd op het Age 1 niveau. Ze hebben allebei twee weken geleden het barracuda diploma gehaald, wat nodig is om op wedstrijdniveau mee te mogen doen. Zij presteerden erg goed met respectievelijk 41,7 en 42,7 punten. Helaas net niet voldoende voor het Age 1 diploma, waarvoor 44 punten nodig zijn. Lisa wist wel een clubrecord op het figuur de toren neer te zetten.

Op het aanloopniveau namen Laura van de Akker, Lonneke Duurland en Pien Verkuijlen voor de eerste keer mee. Laura en Lonneke haalden met 28 punten een zilveren medailleplaatje. Laura wist de maximale score te behalen voor basishouding op de rug en de tubhouding. Lonneke scoorde erg goed op de basishouding op de borst en de tubhouding. Voor Pien was er zilver met 29 punten op het zeilbootniveau. Twee weken geleden haalde zij haar basishoudingdiploma en nu zette ze hoge punten neer voor de basishouding op de borst en de zeilboot beurtelings. Elissa Emmers en Sanne van den Heuvel deden al eerder mee op het balletbeenniveau en wisten met 32 en 30 beiden goud te bemachtigen. Elissa had extra goed geoefend in het inhoeken en dat konden we zien aan de punten. Zij en Sanne scoorden beiden maximaal voor de tuckhouding. Ook werden hele nette balletbenen getoond. Naomi Bottenheft had duidelijk haar dag niet op spagaatniveau, terwijl het de dag ervoor bij de training nog zo goed ging.

Uitslagen: Basishouding: Laura van de Akker en Lonneke Duurland zilver met 28 punten;
Zeilboot: Pien Verkuijlen zilver 29;
Balletbeen: Elissa Emmers goud 32, Sanne van den Heuvel goud 30;
Spagaat: Naomi Bottenheft brons 15.
Age 1: Lisa van Esch 42,7155, Lynn van Dijk 41,7377;
Age 2: Ilze van Kuilenburg 47,1111, Kunera Wessels 42,1408.

Uitslagen

De persoonlijke records en uitslagen van Neptunus '58 zijn ook weer bijgewerkt.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'