Uitslag figurenwedstrijd 18 december in Schijndel

Zondag 18 december was de derde figurenwedstrijd van het seizoen. Voor deze wedstrijd in het eigen bad in Schijndel waren maar liefst 240 zwemsters uit Brabant en Limburg ingeschreven.

Op balletbeenniveau waren er maar liefst 5 meisjes. Elissa Emmers en Amy vd Berg haalden in hun eerste wedstrijd op dit niveau zilver met 27 punten. Sanne vd Heuvel, eveneens debutante op dit niveau, scoorde zilver met 29 punten. Aike Maytum verbeterde zich met drie punten en haar dertig punten waren goed voor goud. DaniŽlle Beniers was de beste op balletbeenniveau. Haar 33 punten (8 punten meer dan ooit) waren ook goed voor goud.

Naomi Bottenheft scoorde op spagaatniveau brons met 22 punten. Voor Fenne van Heesch was er zilver met 28 punten. Voor beiden was het de eerste keer op dit niveau.

Lynn van Dijk kwam uit op het hoogste aanloopniveau, het barracudaniveau. Ze scoorde zilver met 24 punten.

Amber Persoon en Merel vd Nieuwenhof haalden anderhalve maand geleden hun barracudadiploma en mochten daarom nu op Age 1 niveau uitkomen. De meiden deden het beiden uitstekend. Merel startte zelfs met een 5.2 op het eerste figuur, het balletbeen. Omdat het de eerste wedstrijd van de meiden was op wedstrijdniveau, was het spannend wat de meiden in huis hadden. Het ging echter erg goed: beiden haalden namelijk meteen hun diploma! Voor dat diploma zijn 44 punten vereist. Merel scoorde 44.8400 en Amber zelfs 45.2711 punten. Daarmee promoveren ze direct naar het volgende niveau: Age 2.

Op Age 2 kwamen vier meiden in actie. Eveline vd Heuvel en Ilze van Kuilenburg behaalden bijna 44 punten. Eveline verbeterde haar eigen clubrecord op de Albatros halve draai. Christy Schoones verbeterde haar persoonlijke record op datzelfde figuur. Eva van Zoggel scoorde PR's op alle vier de figuren! De definitieve scores van dit niveau volgen later.

Bij de junioren kwamen ook vier meiden in actie. Mirelle de Kort was de beste van de vier met 45.4606 punten, direct gevolgd door Nika Bozelie met 45.1939 punten. Nika zwom de Ibis Continuous Spin en Jupiter voor het eerst. JoŽlle van Dijk haalde 45.0182 punten. Michelle maakte een fout op het laatste figuur en kreeg daarom daarvoor geen punten. Wel verbeterde ze haar PR op de Ibis Continuous Spin.

Sandra Schellekens kwam in actie bij de Senioren. Drie van de vier figuren zwom ze voor het eerst. In totaal behaalde ze 46.0337 punten.

Foto's door Mark Beniers

Uitslagen

De persoonlijke records zijn ook weer bijgewerkt.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'